петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3388 прочитания

    Британската финтех компания Tide отвори офис в София

    До края на годината компанията планира разширяване на екипа си с над 80%
    10 септември 2019, 15:41 a+ a- a

    Британската финтех компания Tide отвори свой офис в София през август. Платформата за бизнес банкиране е наела близо 2000 кв. м. в Megapark, където събира всичките си служители и разполага с достатъчно пространство за разширяване на екипа си.  Това съобщиха от инвестиционната компания Lion’s Head Investments, собственик на бизнес сградата Megapark.

    В българския офис на компанията работят около 100 служители, като плановете са до края на годината екипът да се разшири с над 80%.  

    „В изискванията на Tide, както и на други наематели, с които работим, важно условие при наемането на офис е наличието на висококачествени услуги по управление на сградата. Виждаме, че и в този случай, това е наше конкурентно предимство. Tide е международна компания от категорията на основните наематели в сградите на Lion’s Head – компании от сектора на технологиите. Профилът на служителите в компанията съвпада с този на другите наематели в Megapark, което подсилва общността на работещите в сградата“, коментира Георги Попчев, пропърти мениджър на Lion’s Head Investments. По думите му, с достигането на зряла фаза на пазара на бизнес имоти и увеличаващото се предлагане, конкуренцията в офис сегмента нараства. 

    Според изпълнителния директор на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, Михаела Лашова, наемните договори за офиси между 1200 и 3000 кв. м., които доскоро се считаха за регулярни, през 2019 г. са по-скоро изключения. Преговорите за наем са разпределени в долната граница за площи до 500 кв. м. и в горната – за 5000 кв. м и повече, което според бизнес консултантиите се дължи на окрупняването на наемателите.

    До момента Tide е използвала споделено офис пространство в София, което е стандартна практика за компаниите при навлизане на нов пазар. След изготвянето на дългосрочен бизнес план, обикновено те се насочват към наемането на собствен офис, където разходът за едно работно място е значително по-нисък.

    “Наемателите отдават все по-голямо внимание на добавената стойност на сградата за своя бизнес, както и на профила на останалите компании в сградата.“, допълва Мирослав Танчев, пропърти мениджър на Megapark. 

    „За нас беше важно сградата, която ще обитаваме, да се намира на ключова локация в добре развит бизнес район. Зоната около Megapark е утвърдена локация за бизнес и търговски сгради. Има създадена общност на работещите там, което улеснява прехода на служителите към новото работно място и спомага за по-бързото им приспособяване“, казва Оливър Прил, изпълнителен директор на Tide.

     

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 4 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 20 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 20 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 21 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство