петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1196 прочитания

    ABB модернизира завода си в Севлиево

    Базата включва реновирани производствени мощности и нова административна сграда на АББ в Севлиево
    11 септември 2019, 10:52 a+ a- a

    Шведско-швейцарската индустриална група ABB обнови производствената си база за продукти високо напрежение в Севлиево. Съоръжението включва производствени и инженерни мощности за продукти високо напрежение за пренос на електроенергия. Учреден през 1962, бившият завод „Авангард“ бива изцяло придобит от ABB през 1996. През следващите десетилетия компанията инвестира в допълнително разширяване и разработване на съоръжението. Днес заводът разполага с над 400 служители и е част от глобалната производствена мрежа на компанията за продукти високо напрежение.

    Простираща се на площ от 14 500 кв. метра, производствената база съчетава дейности, свързани с инженеринг, монтаж и изпитване на ключови силови компоненти за газоизолирани КРУ и генераторни прекъсвачи. Освен това, заводът произвежда комплектни кондензаторни уредби, батерийни системи за съхранение на енергия и разединители. Обновената база е проектирана на основата на концепцията “LEAN производство”, където процесите се оптимизират непрекъснато с цел намаляване на ключови изисквания за време, пространство и капитал. Използват се и техники за постигане на най-високо качество спрямо стандартите на промишления отрасъл.

    “Базата ни в Севлиево ще подсили още повече нашата регионална и глобална производствена мрежа. Тя ще ни даде възможност и да гарантираме стабилни доставки на висококачествени компоненти, и на свой ред ще ни помогне да обслужваме клиентите си още по-ефективно”, заяви Джузепе Русо, управител на ABB Севлиево, България.

    Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на ABB България, сподели: “Модернизацията на производствената база в Севлиево подчертава иновативния подход на ABB в България. Ние променяме не само външния вид на завода, но също така мотивираме нашия екип да работи за една по-силна, по-интелигентна и по-зелена организация.”

    Присъствието на ABB в България включва централен офис в София, два завода за продукти за електро-снабдяване и електрообзавеждане в Раковски и един в Петрич. Наред с това във Варна има модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и от румънското Черноморие. Компанията разполага с над 2 800 служители в страната, а по-късно този месец предстои да отвори своя втори завод в Петрич и пети в България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 18 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 22 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 24 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам