сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1125 прочитания

    Изслушванията на еврокомисарите в ЕП ще започнат на 30 септември

    Гласуването за одобрението на пълния състав на Комисията ще се проведе на 23 октомври
    13 септември 2019, 13:51 a+ a- a

    Изслушванията на кандидатите за членове на Европейската комисия ще започнат на 30 септември и ще продължат до 8 октомври. Това обявиха от Европейския Парламент (ЕП). 

    Кандидат еврокомисарите ще бъдат подложени на обстойно обществено обсъждане по отношение на техните умения и пригодност, както и на способността и готовността им да се справят с проблемите на гражданите и да изпълняват програмата, която председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи, се посочва в съобщението на ЕП.

    Подробният график за това кой кандидат ще бъде изслушан от кои комисии и на коя дата ще бъде определен от Председателския съвет на следващото му заседание на 19 септември.

    Изслушванията ще бъдат последвани от заседания на председателя и представители на политическите групи (координатори) от различните парламентарни комисии, на които ще бъде оценено представянето на кандидатите.

    Ако се наложи да се проведат допълнителни изслушвания на кандидатите за членове на Комисията или на нови кандидати, те ще се проведат на 14 и 15 октомври, като Съветът на председателите на комисии ще оцени резултата от тях на 16 октомври, преди окончателното решение на Председателския съвет за приключване на изслушванията на 17 октомври.

    Гласуването за одобрението на пълния състав на Комисията ще се проведе на 23 октомври по време на пленарната сесия на ЕП в Страсбург.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 6 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 6 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 6 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 8 часа
    преди 11 часа