петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5224 прочитания

    В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект

    Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021
    20 септември 2019, 10:35 a+ a- a

    В София стартира строителството на нов мащабен офис проект - Park Lanе Office Center, разположен в бързо развиващата се зона „Хладилника“. Сградата ще предложи 23 500 кв. м офис и търговски площи Клас А на пазара в столицата. Очаква се да бъде завършена в средата на 2021.

    „Благодарни сме на мениджърския екип на Райфайзенбанк за доверието и партньорското отношение при финансирането на проекта“, каза Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments. „Изборът ни за главен изпълнител е фирма Pipe System – компания, която налага нови модерни стандарти на работа в строителния бранш в България“.

    „Бизнесът с недвижими имоти традиционно привлича интереса на хора със свободен капитал, защото привидно дава възможности за висока доходност с нисък риск. Кризата през 2008 г. обаче показа на много индивидуални участници-неспециалисти, изкушили се да стартират собствени проекти, че високата възвращаемост не е гарантирана. С развитието на пазара, ставаме свидетели на нов тип вложения – дялово участие в компании, управлявани от хора с дългогодишен професионален опит в сектора. Радваме се, че привлякохме Дилян Павлов като наш финансов партньор. Неговият опит в ИТ сектора е изключително полезен в работата ни с потенциални наематели от този сегмент - за нас е важно да разбираме техните нужди и изисквания.”, коментира Таня Косева-Бошова.

    Основният акционер в проекта e Park Lane Developments - съвместно дружество на водещия холдинг за недвижими имоти в България – AG Capital и управляващия директор Таня Косева-Бошова. Финансов инвеститор в офис проекта е предприемачът Дилян Павлов - съосновател на Динамо Софтуер. Павлов има над 20 години опит в IT и финтех сектора. През 2017 г. продава Динамо Софтуер, компания за облачно базирани системи за управление на инвестиции и инвестиционни портфейли на американския фонд за дялови инвестиции San Francisco Partners.

    Park Lane Office Center се намира в близост до най-големия търговски център в София - Парадайз Център, метростанция Витоша и някои от най-важните транспортни артерии на София - бул. Черни връх, бул. Никола Вапцаров и разширения булевард Филип Кутев. Сградата се отличава с по-голяма от обичайната нетна височина на таваните – 3.10 м и големи прозорци (2.30 метра широки и 3.10 високи), които разкриват гледка към планината Витоша. 

    „При избора на локация, големите международни компании анализират възможностите във всички райони на София - мащабът на града го позволява. Преди 10 години бул. Цариградско шосе започна да се развива като най-активната офис зона на столицата, а сега след разширението на метрото, откриването на Парадайз център и трансформацията на индустриалните заводи в район Лозенец, се оформи най-новата бизнес дестинация на София - район Хладилника.   Облагородената среда превръща зоната в предпочитано място за живеене и работа. А големите компании все повече се съобразяват с  желанията и нагласите на служителите си за местоположението на работното място.”, посочи Таня Косева-Бошова.

    Според нея съревнованието за квалифицирани специалисти е причина за все по-високите критерии и изисквания на компаниите в избора на сграда. Мястото, което обитават, трябва да кореспондира с духа и ценностите на компанията, с които служителите да се асоциират. 

    Други важни аргументи за решението в коя сграда да се разположи офисът на една компания са репутацията на инвеститора, професионалният опит и финансовата обезпеченост, които гарантират качественото завършване на обекта. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 10 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 12 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 13 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 15 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк