петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4466 прочитания

    KBC Group откри компетентностен център във Варна

    В центъра за споделени услуги ще бъдат разкрити 300 нови работни места
    04 октомври 2019, 13:45 a+ a- a

    (л) Владислав Горанов, Йохан Тейс, Бойко Борисов, Петър Андронов

    Белгийската финансова група KBC обяви, че създава компетентностен център във Варна и ще разкрие над 300 нови работни места в морската столица през следващите години. Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов откриха официално местния KBC Клон България, който ще започне работа в края на годината в преустроена сграда от комплекса на бившия Пфое мол Варна върху площ от 5500 кв. м.

    От няколко месеца новото дружество KBC Клон България функционира и в София и вече наброява 100 души – предимно с ИТ профил.

    Центърът за споделени услуги ще бъде създаден и управляван по вече познат и успешен за KBC модел. Групата стартира такъв проект през 2011 г. в Бърно, Чехия, и към момента там вече работят около 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията. Други ще се занимават с първия проект на центъра, свързан с търговско финансиране. Нови позиции ще бъдат разкривани буквално всяка седмица до запълването на екипите за всички проекти.

    От KBC Груп припомнят, че компанията присъства устойчиво на българския пазар вече повече от десетилетие и заема лидерски позиции във финансовия сектор у нас с дружествата си Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ.

    Главният изпълнителен директор на KBC Йохан Тейс пристигна във Варна специално за откриването и коментира новото стратегическо решение на групата: KBC има 6 основни пазара в Европа и България е един от тях. България е стабилен и силен член на Европейския съюз с висок потенциал и обещаващо бъдеще. В нашия нов компетентностен център ще предоставяме дистанционно редица услуги за останалите държави от групата. Очакваме бързо разрастване след откриването и търсим да наемем талантливи и образовани активни хора.

    „Варна беше избрана в конкуренция с няколко други града в Централна и Източна Европа, сред които и български. Ние смятаме, че Варна се развива в правилна посока и има най-голям нереализиран потенциал за растеж. От тук ще обслужваме дейността на различни дружества на KBC Груп. С нетърпение очакваме новите ни служители, които ще получат възможност за отлична кариера и заплащане в голяма международна група, без да се налага да напускат страната ни.“, обясни Петър Андронов, кънтри мениджърът на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 4 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 20 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 20 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 21 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство