петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1608 прочитания

    Борисов за сделката с VW: Имаме една слабост - спазваме европейските правила

    Българският мозък е иновативен, отбеляза премиерът при откриването на Bosch Инженеринг център
    08 октомври 2019, 14:26 a+ a- a

    "В България сигурно има над 250 автомобилни заводи и дори от Volkswagen още не са се произнесли. Ние имаме само една слабост, че спазваме европейските правила, това беше намерено като кусур за България. Всичко, което беше необходимо го сторихме и се надявам, че решението ще е такова“, коментира премиерът Бойко Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк.

    "Винаги съм казвал че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите си в писането на софтуер, защото тук тези над 200 души, които сте днес, сте наша гордост и не случайно сте избрани в България. Просто българският мозък е иновативен - и то в сфери, които могат само да ни радват – самоуправляващи се автомобили, електрически автомобили, това, което е за бъдещето. Този център ще работи много години напред и ще създава най-високотехнологичен продукт, който разчитаме вие да правите", обърна се премиерът към служителите на новия център на германската компания в София.

    Българите се връщат от чужбина заради добрите възнаграждения и защото България е прекрасно място за живеене, отбеляза премиерът

    „Усилията дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, заради добрите възнаграждения и защото България е прекрасно място за живеене“, допълни Борисов.

    Той изтъкна, че страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и припомни, че само преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места. "Доста българи, които са работили в чужбина, започват да се прибират по родните места. Сега ми казаха, че 20-30 човека са се върнали, за да работят в  Bosch тук“, посочи министър-председателят.

    Борисов подчерта, че на територията на София Тех парк се помещава и аутсорсинг центъра на Световната банка, както и че тук ще бъде разположен един от осемте суперкомпютри на ЕС.

    Премиерът допълни, че неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни определи един прекрасен ресор. „По-добър ресор не бихме и искали – това е бъдещето – образование, култура, спорт, „Еразъм+“, университети, и това, което вие правите тук“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 34 минути
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 38 минути
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 17 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 18 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България