понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  541 прочитания

  Стартира кандидатстването по програмата PRIMER за предприемачи

  В програмата могат да участват, както регистрирани фирми, така и физически лица
  10 октомври 2019, 13:19 a+ a- a

  Европейската организация EIT InnoEnergy и Клийнтех България стартират трети сезон на пре-акселераторска програмата Primer, съобщиха оттам. Програмата ще обучава и подготвя предприемачи с идеи, които имат пазарен потенциал и биха въздействали положително върху устойчивото развитие на България. 

  До 31 октомври индивиди и екипи с иновативни идеи имат възможността да кандидатстват за участие в програмата чрез онлайн форма. 

  Primer е насочена към идеи в ранна фаза на развитие и ще предостави на предприемачите нужната подкрепа и знания за стартирането на техните проекти. 

  Благодарение на Primer участниците в програмата ще получат достъп до техники за преодоляване на различните предизвикателства при осъществяването на своята идея и създаването на успешен бизнес. 

  В програмата могат да участват, както регистрирани фирми, така и физически лица. 

  Primer е програма, която предоставя на участниците нужната подготовка, както за участие в международни конкурси като PowerUp!, така и в акселераторски програми като EIT InnoEnergy Highway с достъп до финансова и менторска подкрепа, международна мрежа от инвеститори и бизнес партньори. 

  Миналогодишният финал на PowerUp се проведе в Краков. В него взеха участие 14 стартиращи фирми от България, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Литва, Латвия, Естония, Румъния, Хърватска, Турция и Гърция. Словашкият стартъп Danubia NanoTech спечели големия финал на най-големия конкурс и получи чек за 50 000 евро и възможност да се присъедини към престижния бизнес акселератор Highway на InnoEnergy.

  България беше представяна от проекта Green charger, който осигурява лесен достъп до станции за зареждане на електрически автомобили. Проектът на Росен Данчев спечели българския финал на конкурса, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy в средата на април. 

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 21 минути
  Управляващата партия на Качински печели втори мандат в Полша
  Победата на ПиС ще циментира консервативната линия на Полша и ще задълбочи разрива на страната с ЕС, коментират експерти
  преди 1 час
  Шамар за Орбан: Опозицията спечели Будапеща
  Това е първата електорална загуба за унгарския премиер от 2010
  преди 1 час
  Шотландия ще поиска нов референдум за отделяне от Великобритания
  Ново проучване показва 50% подкрепа в полза на отделянето
  преди 2 часа
  Учениците ще могат да програмират роботи в БАН
  Извънкласните занимания включват още антропологични изследвания, химични опити, проекти по механика и холограми, приложение на космически технологии в екологията и др.
  преди 2 часа
  България и Йордания задълбочават сътрудничеството си в областта на туризма
  Двете страни подписаха меморандум за насърчаване на културния, фестивалния, селския, кулинарния и други видове туризъм