четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    923 прочитания

    Dell намали прогнозата за приходите си

    Компанията ревизира сумата за цялата финансова година 2020
    27 ноември 2019, 08:51 a+ a- a

    Dell Technologies Inc намали прогнозата си за приходите на компанията за фискалната 2020. Бизнесът на компанията с персонални компютри страда от липсата на чипове от Intel Corp, уточнява „Ройтерс“.

    Dell е третата по големина компания в света, която произвежда персонални компютри, след китайската Lenovo и HP Inc, а бизнесът ѝ с персонални компютри допринася за близо половината приходи на корпорацията.

    „Недостигът на Intel CPU се влоши спрямо предходното тримесечие и това засегна нашите доставки на потребителски и премиум компютри за четвъртото тримесечие“, обясни Джефри Кларк, главен оперативен директор на компанията.

    Миналия месец от Intel съобщиха, че търсенето на техните процесори изпреварва способността им да увеличат капацитета си на производство и затова разчитат на други производители, с които имат договорни отношения, за да облекчат недостига.

    В същото време от Dell отчетоха силно тримесечие с 4,6% ръст на продажбите на персонални компютри и приходи от тях в размер на $11,41 милиарда. В същото време резултатите от бизнеса им със сървъри и оборудване за мрежи отчете спад от 16% и приходи в размер на $4,24 милиарда. Продажбите на звеното VMware, обаче, отчитат 11,4% ръст.

    Базирана в Тексас компания намали прогнозата си за приходи за фискалната 2020 на $91,5-92,2 милиарда от $92,7-94,2 млрд. Общите приходи за третото тримесечие възлизат на $22,84 млрд., при очкавания за $23,04 млрд., по данни на IBES.

    Доходите на компанията възлизат на $552 млн. За сравнение същият период миналата година е отчетена загуба в размер на $895 млн.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 10 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 11 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 11 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 13 часа
    преди 16 часа