събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2234 прочитания

    Coursera разширява инженерния си офис в България

    През следващите месеци броят на служителите в София ще се удвои
    10 декември 2019, 11:33 a+ a- a

    Световната платформа за онлайн обучения Coursera обяви своето разрастване в България. Компанията ще разшири инженерния си екип, както и офисното си пространство. Coursera вече започна набирането на нови членове на екипа, като през следващите месеци броят на базираните в София служители ще се удвои, а основният фокус ще е върху разработването на практически проектни обучения като част от многобройните предложения на Coursera.

    Разширяването на Coursera в България е илюстрация на растящите инженерни усилия на компанията за стимулиране на иновации на продуктите, които водят до по-добри резултати при обучаващите се. Благодарение на скорошното придобиване на Rhyme Softworks Coursera вече има достъп до нововъзникващата технологична сцена и изобилието от таланти в тази област в България. Според доклад на SkillValue от 2019 България се класира в топ 15 на страните по IT умения в световен мащаб.

    „Развълнувани сме да работим с най-добрите таланти в региона за решаване на някои от най-предизвикателните инженерни проблеми в онлайн обучението“, каза Намит Ядав, генерален мениджър на Rhyme в Coursera. Нашият екип в България ще бъде с ключова роля в прокарването на пътя към по-широката визия на Coursera за предоставяне на мащабно, интерактивно онлайн обучение на всеки, навсякъде.“

    През август тази година Coursera придоби базирания в България стартъп Rhyme Softworks, виртуална обучителна среда. Тя позволява на всички желаещи да добият допълнителни умения – от начинаещите до средните нива, като се обучават с ръководител и едновременно с това изпълняват проект или задание от уеб браузър с използването на предварително конфигуриран Windows или Linux облачни компютри. Тъй като Rhyme е част от Coursera Labs, това дава възможност на партньорите да създават практически проекти с използването на почти всички софтуерни приложения на трети страни.

    Rhyme и другите продукти на Coursera Labs са насочени към необходимостта от усъвършенстван приложен опит в обученията чрез предоставянето на обучаващите на безпроблемно онлайн работно пространство за проекти, без да се налагат настройки на средата или изтегляне на софтуер.

    Екипът в България първоначално ще се съсредоточи върху по-нататъшното развитие на Rhyme - неразделна част от обученията на Coursera. По този начин обучаващите се ще имат достъп до самостоятелни практически проекти, партньорите ще могат да добавят проекти на Rhyme и да оценяват своите курсове, а корпоративните клиенти ще могат да създават индивидуални проекти за своите служители.

    Coursera има над 9 милиона обучаващи се, над 600 корпоративни клиенти и повече от 50 университета и индустриални партньори в Европа. През април 2019 Coursera осигури 105,5 милиона долара в кръг от финансиране от серия Е. По този начин компанията получи ресурс за разширяване в нови региони, сред които Северна и Латинска Америка, като същевременно продължи да укрепва и диверсифицира своите продуктови предложения. Като част от експанзията си в България, Coursera активно наема разработчици на софтуер за новото си офис пространство, разположено в Betahaus.

    Coursera е основана от Дафне Колър и Андрю Нг с визия за осигуряване на преобразуващи живота преживявания, свързани с процеса на учене, за всеки, навсякъде. Сега тя е водеща онлайн платформа за обучение за висше образование, чрез която повече от 45 милиона учещи се от цял свят усвояват уменията на бъдещето. Близо 200 от най-добрите световни университети и индустриални експерти си партнират с Coursera, като предлагат курсове, специализации, сертификати и образователни програми. Над 2000 компании се доверяват на корпоративната платформа на компанията Coursera for Business, за да трансформират своите таланти. Платформата на компанията Coursera for Government осигурява на правителствени служители и граждани умения при поискване за изграждане на конкурентоспособна работна сила. Coursera е подкрепена от водещи инвеститори, сред които са Kleiner Perkins, New Enterprise Associates, GSV Capital, Learn Capital и SEEK Group.

    Повече за плановете на компанията у нас очаквайте в интервюто на Economy.bg с Намит Ядав, генерален мениджър на Rhyme в Coursera!

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство