петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1263 прочитания

    Intel залага на „умна“ сграда, за да привлича таланти в Израел

    Развойният център на компанията в Тел Авив ще приюти до 2700 служители
    05 февруари 2020, 10:13 a+ a- a

    Intel Corp залага на инвестиции в „умни сгради“ в Израел, които са пълни с разнообразни удобства и иновации, за да поддържат интереса на служителите. По този начин компанията ще се бори за топ професионалистите в страната, съобщава „Ройтерс“.

    През 2019 технологичният гигант съобщи, че ще инвестира в Израел 11 милиарда щатски долара за изграждането на своя фабрика. Компанията е един от най-големите работодатели и износители в Израел. Именно в тази държава са създадени едни от най-напредналите технологични решения, които компанията използва.

    Израел е дом на повече стартъпи на глава от населението от всяка друга държава по света, благодарение на силна военна и правителствена подкрепа за сектора. В същото време страната страда от сериозен недостиг на таланти.

    Според неправителствената организация Start-Up National Central през 2018 в Израел компаниите не са могли да намерят хора за около 17 000 свободни работни места, като дефицитът продължава да се увеличава.

    За да се справи с този недостиг, Intel създава нова сграда за своя развоен център в Тел Авив. Сградата е пълна със системи, поддържащи добра околна среда, „умен“ фитнес, масажно студио, 14 000 сензора, които следят движение, светлина и въздух, за да е сигурно, че служителите ще се чувстват комфортно. 

    Сградата има правилна 4-ъгълна форма, на 10 етажа е и е покрита със стъкло. Тя ще приюти до 2700 служители, от общо 13 000, които работят за компанията в страната. 

    От Intel отказват да коментират какви средства са вложили в сградата, но местни израелски медии съобщават за цена от $188 млн.

    Сградата има LEED платинен сертификат за най-висок стандарт зелено строителство. Проектирана е на принципа на отвореното пространство, но за търсещите усамотение има малки шумоизолирани стаи, както и такива столове, разположени до прозорците.

    Сензорите в сградата засичат кога някой влиза в дадено помещение и нагласяват правилното количество светлина и състоянието на въздуха. Освен това засичат нивата на въглероден двуокис и при нужда пускат свеж въздух, за да могат хората вътре да са жизнени и свежи. Сензорите и съответното приложение, което ги управлява, също могат да предложат на служителите подходящ маршрут за стигане до офиса, както и за пътя обратно към дома. Приложението може да показва дали има свободни места в 3-те ресторанта в сградата, а може да бъде използвано и за съобщаване на местоположение на служителите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 13 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 19 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам