петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2427 прочитания

    Автопаркът на Spark достигна 330 електромобила в София

    Компанията планира да продължи разрастването на автопарка си тази година
    06 февруари 2020, 10:11 a+ a- a

    Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – Spark, вече имат на разположение над 350 електромобила в София. Поредната доставка на 80 нови електромобила Hyundai Kona и добавянето им в платформата е факт от тази нощ. Те вече са по улиците на града и са достъпни за потребителите на услугата. SPARK предлага достъп до 9 различни модела електрически автомобила през мобилно приложение за своите клиенти. 

    Spark е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След инсталиране на мобилното приложение Spark car sharing на телефона си, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите на Spark. След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или навсякъде в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от територията на града. Spark Bulgaria е част от международната група Spark Technologies. Групата оперира на три пазара – Литва, България и Румъния. От компанията планират да продължат международната си експанзия и съвсем скоро предстои навлизането на услугата в Латвия.

    „Щастливи сме, че успяхме да увеличим значително автопарка си за последните две години и половина, в които услугата е на българския пазар.“ Коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria. „Услугата Spark предлага модерно транспортно решение в София, като пряко допринася за решаването на някои от значимите проблеми в столицата. Потребителите ни не ползват личните си автомобили или не притежават такива, а всяка кола от Spark се ползва от различен брой хора всеки ден. По този начин допринасяме за подобряване на тежкия трафик, ситуацията с ограничения брой паркоместа и отделянето на вредни емисии в града. Зоните за наем и освобождаване на Spark вече покриват значителна част от София и непрекъснато се увеличават, за да могат потребителите ни да ползват ефективно и екологично транспортно решение на световно ниво.“ допълни още той.

    Плановете на компанията са през 2020 г. да продължи да увеличава сериозно автопарка и зоните за наем и освобождаване, както и добавянето на изцяло нови модели електромобили към автопарка си. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 23 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове