петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1557 прочитания

    TELUS Corporation придоби Competence Call Center

    Компанията обмисля първично публично предлагане в рамките на следващите 2 години
    06 февруари 2020, 11:08 a+ a- a

    TELUS Corporation и глобалната ѝ дъщерна компания TELUS International потвърдиха официално приключването на сделката за придобиване на Competence Call Center (CCC). TELUS International вече притежава 100% дял в CCC.

    Придобитата компания има богато портфолио в сферата на потребителските преживявания, дигиталната трансформация, модериране на съдържанието, ИТ, дигитални и консултантски услуги, управление на риска и бек-офис поддръжка. Добавянето на това портфолио позволява достъп до много нови пазарни възможности и разширява обхвата на бизнеса на TELUS International.

    TELUS International ще продължи да бъде партньор на клиенти с фокус в сферите на бързоразвиващите се технологии, туризма, финансовите услуги, финтех, телекомуникации, гейминг индустрията и здравеопазването. CCC от друга страна е с утвърдени позиции в сферата на модериране на съдържание, чиято клиентска база включва глобални брандове и социални мрежи.

    „Силно ангажирани сме в създаването на едно по-светло бъдеще за хората в световен мащаб; такова, в което технологиите поддържат сигурността и неприкосновеността на данните и информацията, които обработваме всеки ден“, заяви Дарън Ентуисъл, президент и изпълнителен директор на TELUS. „Чрез това важно сливане екипът на TELUS International ще може да използва експертизата и уменията на повече от 8500 служители на CCC в 11 европейски държави, като предоставя на нашите глобални клиенти иновативни дигитални решения. Приветстваме с радост най-новите членове на екипа в семейството на TELUS International. Важно е да споменем, че това е най-голямата международна трансакция в историята на компанията, като чрез нея броят на служителите на TELUS International нараства до почти 50 000. Те ще предоставят поддръжка и обслужване на клиенти на над 50 езика в над 50 клиентски центъра в 20 страни в Северна и Централна Америка, Европа и Азия."

    „Щастливи сме да бъдем свидетели на една развръзка, която е резултат от забележителните усилия, желание и старание на целия ни екип - сливането на TELUS International и CCC. Две организации, които имат еднакъв подход и общ фокус – да поставят клиентите на първо място, да се грижат за служителите си и общността, в която оперират“, каза Джефри Пюрит, президент и изпълнителен директор на TELUS International. „В допълнение към всички останали ползи, които произтичат от обединяването на таланти и експерти в индустрията, основният бизнес и допълнителните продукти, услуги, локации и езици, които CCC обслужва, ще ни дадат достъп до нови пазари с голям потенциал за растеж. Те ще ни позиционират като ценен стратегически партньор, който осигурява иновативни решения за крайния потребител.“

    „Придобиването на CCC е третото значимо такова за TELUS International за последните по-малко от три години. Това засилва набраната от нас инерция да постигнем целите ни за растеж и да разширим обхвата на глобалните ни операции. Същевременно ни помага да задълбочим и обогатим експертизата си в технологиите от следващо поколение и модерирането на съдържание, за да се разграничим и да се конкурираме смело на пазара“, продължи Пюрит. „Тези успешни сливания заедно с нестихващия ни естествен темп на растеж, който включва отварянето на нови центрове в Гватемала Сити, Чънду и Манила през 2019 г., правят необходимото, за да повишим стойността на компанията и да обмислим нейното първично публично предлагане в идните 12 до 24 месеца. Това ще постави пред TELUS International редица възможности за растеж през следващите години.“

    „Днес е изключителен и паметен ден в 22-годишната успешна история на нашата компания“, заяви Кристиан Легат, изпълнителен директор на CCC. „Тази официална стъпка в партньорството ни с TELUS International ни кара да се вълнуваме за това, което предстои. Ще започнем да се радваме на редицата предимства от сливането на нашите високо ангажирани екипи, които ще обединят знания, умения, ресурси, за да предоставим заедно по-цялостно, първокласно потребителско преживяване на още повече места по света."

    Очаква се сливането да добави значителен мащаб към TELUS International, да бъде важен и основен двигател за растежа на компанията, да подпомогне консолидираните финансови и оперативни резултати, EBITDA* и паричните потоци. Придобиването на CCC незабавно ще доведе до увеличаване на приходите и EBITDA за TELUS и TELUS International и увеличаване EBITDA-маржа на TELUS International. Предвид ниската капиталова интензивност на консолидирания бизнес се очаква трансакцията да спомогне за незабавното увеличение на паричните потоци. 

    И двете компании са носители на многобройни награди в своята индустрия през годините. През 2019 г., за трета поредна година, TELUS International бе отличена с наградата Achievers 50 Most Engaged Workplaces®. Компанията получи и злато в категория „Работодател на годината за бизнес услуги“ на 2019 Stevie® Awards, a CCC е носител на 2019 CCV Quality Award за удовлетвореност на клиентите.

    Barclays и Rothschild & Co са участвали като финансови съветници, а Shearman & Sterling LLP като юрисконсулти в сделката. 

    *Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization – приходи преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 13 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 13 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 20 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 21 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава