петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1133 прочитания

    София Тех Парк отваря две нови пространства за предприемачи и учени

    Целта е да се подпомогне синергията между научната среда и предприемаческата общност за развитието на иновативни продукти или услуги
    12 февруари 2020, 11:01 a+ a- a

    София Тех Парк отваря две нови пространства, насочени в подкрепа на новаторите, изследователите, предприемачите, студентите, хората с идеи и за всеки, който би искал да реализира успешно иновативно начинание. Целта е те да подпомогнат синергията между научната среда и предприемаческата общност за развитието на иновативни пазарни продукти или услуги.

    Създаването на Groworking Space и Club House в сграда Бизнес Инкубатор цели и да стимулира и улесни обмена на знания, идеи, концепции и опит между бизнеса и учените, които развиват свои проекти, базирани на научно-приложни дейности.

    Амбицията е споделеното пространство Groworking Space да се превърне в модерно и гостоприемно място за хора с иновативни идеи в сферата на науката, които да работят в общност и да могат да развият идеите си в успешен бизнес. Стартира се с 35 работни места, които са проектирани да откликнат на нуждите на малки стартиращи фирми и на развиващи се технологични екипи. Пространството може да се посещава и индивидуално от предприемачи, студенти, ученици и хора, чиито проекти са само на ниво идея. Работните места могат да се наемат краткосрочно или дългосрочно. На разположение на наемателите ще са и зони за екипна работа, почивка, хранене, конферентни зали и други съпътстващи услуги.

    Ползвателите на Groworking Space ще имат възможност да осъществят тясна връзка с експертните екипи от 11-те високотехнологични лаборатории на научно-технологичния парк, които със своята експертиза да помогнат за развитието на иновативните им идеи или проекти.

    Groworking Space ще предоставя и редица услуги като консултации, обучения, менторски сесии, достъп до събития от календара на София Тех Парк, до програми и възможности за инвестиции и продължаващо развитие на иновативните им проекти.

    Предвидена е и малка детска зона, където ще осигурим удобства за децата на работещи в споделеното офис пространство. На разположение е и озеленена паркова среда с открит фитнес и детска площадка.

    Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития, които насърчават продуктивността; за вътрешни и външни фирмени срещи; тийм билдинги; прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука. София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи. Още от самото начало в Club House стартират 6 различни клуба:

    - Space Club – за фенове на космическите науки и технологии;
    - Дрон+ Клуб – за почитетели на дронове и въздухуплавателини технологии;
    - Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”;
    - Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA;
    - Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”;
    - Клуб на “Анонимните новатори”, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019.

    Официалното откриване на Groworking Space и Club House е на 21.02.2020 г., петък

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 9 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 17 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава