сряда, 17 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    921 прочитания

    Доставят стоки от първа необходимост за медици под карантина

    В инициативата „Заедно ще се справим“ се включват много доброволци, които ще доставят пакетите до адресите на поставените под карантина
    23 март 2020, 13:27 a+ a- a

     

    Хранителни продукти от първа необходимост ще бъдат предоставени на лекари, медицински сестри и санитари, поставени под карантина. Това съобщиха от Българския лекарски съюз /БЛС/.

    Първите 60 пакета с продукти от първа необходимост вече потеглиха към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Ловеч, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ гр. Габрово и поставените под карантина медици и техните близки от УМБАЛ „Александровска“.

    Хранителните продукти са осигурени чрез инициативата „Заедно ще се справим“, която е организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“. В инициативата се включиха и много доброволци, които лично ще доставят пакетите до адресите на поставените под карантина, които са затруднени сами да набавят най-необходимото.

    „Надяваме се, че чрез този малък жест, ще ви помогнем да преминете през трудния период, който е изпитание за цялото ни общество, и най-вече за всички на първа линия в борбата с COVID-19 – лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички останали медицински работници“, каза д-р Иван Маджаров - председател на Български лекарски съюз. Доц. д-р. Александър Оскар, председател на Организация на евреите в България „Шалом“ и началник на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Александровска“, благодари на всички доброволци, които се включиха в пренасянето и транспортирането на пакетите с хранителни продукти.

    С този малък жест на човечност искаме да покажем, че всички дълбоко ценим отдадеността на колегите и техните семейства, които в момента влагат усилия и професионализъм, за да се справим по-бързо с пандемията, обхванала целия свят“, допълни проф. д-р Ива Петкова, председател на Българско Дружество по Офталмология.

    Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци ще доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки.

    Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се. Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО: Банка: Уникредит Булбанк IВАN: BG95UNCR70001523206626 BIC: UNCRBGSF Основание: Дарение КОВИД 19

    Информация за кампанията можете да намерите на сайта на Български лекарски съюз.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 9 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 10 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 11 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 14 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ