петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2417 прочитания

    „Язаки“ затваря заводите си в Димитровград и Сливен до 5 април 2020

    Производствената дейност в Ямбол продължава в ограничени размери
    24 март 2020, 14:46 a+ a- a

    Производителят на автокомпоненти „Язаки България“ обяви, че преустановява масовото производство на заводите си в Димитровград и Сливен до 5 април 2020 г. Производствената дейност в Ямбол продължава в ограничени размери до 5 април.

    Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията, посочват оттам.

    Спирането на дейността засяга около 2400 служители в производствената база на „Язаки” в Димитровград и около 3250 служители в комбинираните производствата в Сливен и Ямбол. Компанията се надява да има възможност да се върне към нормални оперативни дейности от 6 април 2020 и в трите града.

    В глобален мащаб над  20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността обаче могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили.

    От компанията посочват, че при преустановяването на операциите работят в тясно сътрудничество с Европейския работнически съвет и със съответните органи и представители на служителите във всички държави, за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство.

    Припомняме, че на 17 март работниците в завода на компанията в Димитровград излязоха на протест с искане на отпуск заради създалата се епидемична обстановка и опасността от коронавирус. От ръководството тогава заявиха, че са осигурили дезинфектанти за работниците, както и че са поръчали ръкавици и маски. За по-нататъшните си действия и дали ще затворят завода казаха, че ще водят разговори с фирмата в Япония.

    „Язаки България“ е 100% собственост на японската Yazaki Corporation, специализирана в производството на автомобилни компоненти и оборудване, климатици и различни продукти, свързани с екологията. Дейността на фирмата в България датира от 2006 и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации, а основните клиенти са автомобилните производители „Рено“ и „Форд“. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 12 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 13 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 20 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 20 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава