петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1941 прочитания

    В САЩ вече има най-много заболели от Covid-19

    Молбите за обезщетения от безработица достигнаха рекорден брой
    27 март 2020, 09:54 a+ a- a

    В четвъртък (26 март) броят на заразените с коронавирус в САЩ надмина 82 000 души, което е повече от броя заболели в Китай и Италия. Ню Йорк, Ню Орлиънс и други горещи точки на заболяването бяха изправени пред пик на хоспитализираните болни и застрашителен недостиг на консумативи, персонал и легла за болните.

    На фона на болници, страдащи от недостиг на вентилатори и защитни маски и ръкавици и дейност, затруднена заради недостиг на тестове, смъртните случаи в страната надминаха 1200.

    Губернаторът на Ню Йоек Андрю Куомо съобщи, че „всеки реалистичен сценарий предполага претоварване на здравната система“. Той описа предстоящия недостиг на вентилатори в щата като „астрономически“. „Не е като да ги има някъде в някой склад. Няма налични резерви“, каза още Куомо.

    Поне една болница в Ню Йорк вече е започнала практика да използва един вентилатор за двама пациенти. Куомо заяви, че ключова цел е да бъдат увеличени болничните легла в щата от 53 000 на 140 000.

    Ню Йорк е епицентърът на заболяването с САЩ, но следващото голямо огнище е в Луизиана. Предполага се че празненствата на Марди Гра, които се състояха в края на февруари в столицата на щата Ню Орлиънс, са причина за разгара на заболяването там.

    Губернаторът на Луизиана заяви, че Ню Орлиънс ще страда от недостиг на вентилатори от 2 април и на болнични легла от 7 април, ако не се направи нещо, за да се ограничи разпространението на болестта. В момента около 80% от пациентите на интензивно лечение в щата са на вентилатор, при стандартно 30-40%.

    В отчаянието си да забавят разпространението на вируса, държавните и местни власти издадоха наредби за оставане у дома, които засягат около половината население на САЩ. Огромен страничен ефект от тези мерки е задушаването на икономиката и огромна вълна от съкращение, пише още „Ройтерс“.

    Департамента по заетостта в САЩ съобщи, че броят на молбите за обезщетение при безработица е достигнал нов рекорд от 3.28 милиона, което е близо 5 пъти повече от предходния пик в размер на 695 000 по време на рецесията от 1982 година.

    Повече от 10 000 войници са разпределени в 50 щата, за да помагат разпределянето на хуманитарна помощ по време на пандемията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 9 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 17 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава