неделя, 24 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  720 прочитания

  В София ще останат 7-8 болници, които ще лекуват пациенти с Covid-19

  В останалите специализираните отделения ще бъдат закрити, за да могат да освободят ресурса си
  19 май 2020, 09:01 a+ a- a

  Тенденцията на заболеваемост от новия коронавирус в страната е низходяща. При този малък брой болни е решено да бъдат оставени 7-8 големи болници в столицата, които да лекуват тези пациенти. 

  Така болници, които имат по 1-2 пациенти с Covid-19, ще могат да освободят ресурса си и да насочат усилия към „нормалната лечебна дейност с оглед да бъде обслужено това население, което 2-3 месеца отлагаше медицинска помощ“, заяви по време на сутрешния брифинг доц. д-р Ангел Кунчев, национален здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб.

  Основният брой пациенти ще продължат да бъдат лекувани във ВМА, „Пирогов“, „Александровска“ болница, Инфекциозна болница, „Св. Анна“, II градска, Белодробна болница.

  Останалите болници остават в готовност, при нужда веднага пак да разкрият отделенията за Covid болни. Това ще даде възможност на всички лечебни заведения да работят доста по-интензивно.

  „Аз бих приканил всички хора, които по някакви причини отложиха дотук търсенето на медицинска помощ по повод хронични заболявания, отложени планови операции, сега вече спокойно могат да се обърнат към лекарите, да потърсят необходимата помощ, тъй като тяхната безопасност е гарантирана. Как е гарантирана? С това, че във всички тези болници, които отбелязах, особено най-големите ВМА, „Пирогов“, „Александровска“, специализираните Covid отделения са в самостоятелни сгради с абсолютно самостоятелен персонал, няма смесване на потоците, има контролиран достъп, така че всички останали отделения и клиники могат да работят безопасно и да приемат пациенти“, обясни още доц. Кунчев.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Гърция удължи до 8 февруари ограниченията за влизане в страната
  Бизнес пътуване е разрешено единствено по изключително неотложни причини
  преди 2 дни
  Великобритания обмисля пълно затваряне на границите си
  За да ограничи евентуално навлизане на нови вирусни варианти в страната
  преди 2 дни
  България може да купи всяка ваксина срещу Covid-19, стига да е одобрена на европейско ниво
  От 4 февруари в клас се връщат до 40% от учениците от 5 до 12 клас
  преди 2 дни
  Медици във Франция стачкуват с искане за повече ресурси за болниците
  Баровете и ресторантите са затворени от месеци, а правителството предупреди, че ски курортите вероятно няма да отворят и през февруари
  преди 2 дни
  ЕП поиска от страните в ЕС да вземат мерки относно поскъпващите жилища
  Чуждестранните инвестиции покачват местните цени на жилищата, а платформи като Airbnb ограничават предлагането на жилища