сряда, 15 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3845 прочитания

  „Кеймбридж“ преминава изцяло на онлайн обучение

  Той е първият британски университет, който взе това решение за следващата академична година
  20 май 2020, 10:04 a+ a- a

  Университетът „Кеймбридж“ стана първият британски университет, който съобщи, че всички лекции за следващата академична година ще се проведат изцяло онлайн. Така учебното заведение подчертава промените, които коронавирусът налага на висшите учебни заведения по света, коментира New York Times.

  800-годишното учебно заведение съобщи в изявление, че „вероятно изискванията за социална дистанция ще продължат“  през следващата академична година, която започва през октомври и приключва през лятото на 2021. Решението ще бъде преразгледано в случай че официалните препоръки, свързани с коронавируса се променят.

  В изявлението се казва още, че „лекциите ще продължат да са налични онлайн и може да е възможно да се провеждат малки групи за обучени на живо, стига да отговарят на изискванията за социална дистанция“.

  Това предполага, че други важни аспекти на обучението, като обучения и лекции на малки групи, може да бъдат позволени на живо. Властите смятат, че тези сесии могат да бъдат проведени, ако участниците са на безопасно разстояние един от друг.

  Във Великобритания пандемията застраши финансовото състояние на някои университети, заради спада в броя на международните студенти през есента.

  Висшите училища по цял свят реорганизират своята дейност, като масово се ориентират към онлайн обучение, отбелязва NYT. Например Държавният университет Калифорния, най-големият американски университет с 4-годишна програма на обучение, заяви, че лекциите ще се състоят почти изцяло онлайн тази есен. Изключения ще има само за някои часове в медицинските специалности и някои лабораторни упражнения. 

  В Канада университетът McGill в Монреал, заедно с няколко други учебни заведения, заяви, че ще предложи повечето си курсове онлайн за новата учебна година.

  Други университети обмислят различен тип адаптация, включително пропускателни пунктове, на които ще се измерва температурата, еднопосочно движение в зелените площи и задължително носене на маски в аудиториите и местата за хранене.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 27 минути
  Евродепутати искат визи за САЩ
  Гражданите на България, Хърватия, Кипър и Румъния все още се нуждаят от виза, за да пътуват до САЩ
  преди 1 час
  САЩ се отказаха от отнемането на визи на студенти, ако се обучават изцяло онлайн
  Решението бе оспорвано в съда от Харвард, MIT, 18 щата и над 10 технологични компании, включително Google, Facebook и Twitter
  преди 2 часа
  ЕС съкрати списъка на страните, за които ще отвори границите си
  От списъка са изключени Сърбия и Черна гора
  преди 2 часа
  МВнР представи интерактивна карта с актуална информация за пътуването по света
  Тя предоставя информация за начина на преминаване на граници и условията за влизане в държавите по света във връзка с пандемията от Covid-19
  преди 3 часа
  БНБ утвърди удължаване на сроковете в мораториума върху плащанията
  Крайният срок за отсрочване на задължения на клиентите на банките се удължава до 31 март 2021 г.