петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1035 прочитания

    „Карго-партнер“ с два нови офиса в Бенелюкс

    Компанията отвори два нови хъба в Белгия и Нидерландия
    01 юни 2020, 11:42 a+ a- a

    Международният логистичен доставчик „Карго-партнер“ разширява портфолиото си от услуги в Западна Европа и отвори два нови хъба в Белгия и Нидерландия. Нов склад в Рурмонд, Нидерландия, както и офис на летището в Лиеж, Белгия разширяват регионалната мрежа на „Карго-партнер“, съобщиха от компанията.

    С отварянето на новия офис в Белгия „Карго-партнер“ засилва позициите си във въздушния транспорт и установява пряко представителство в този важен товарен център. Напоследък летището в Лиеж се откроява със силен ръст на обема, пълно отсъствие на ограничения в полетите и клиентски ориентирани решения. В момента други европейски локации за превоз на въздушни товари са в застой. Множество компании от фармацевтичната и автомобилната индустрия са се преместили в региона и се възползват от благоприятното географско и икономическо положение. Благодарение на многото превозвачи, работещи на летището в Лиеж, то се е превърнало във важен център за електронна търговия. Поради нарастващите обеми за доставка на товари в Лиеж бе взето решение за създаване на нов офис на „Карго-партнер“, който влезе в експлоатация още през април.

    Компанията откри нов терминал с офиси и складове в Рурмонд, Нидерландия, в началото на май. Решаващи за избора на обекта са удобните транспортни връзки в югоизточна Нидерландия, точно на границата с Белгия, Люксембург и Германия. Три столици и германският многолюден регион Рейн-Рур са разположени на 250 километра от логистичната база. В допълнение 60% от покупателното население на Европейския съюз се намира в рамките на 500 км. Най-важните летища в региона също са наблизо.

    Офисът в Рурмонд ще обработва множество национални и международни сухопътни пратки. Новият склад ще функционира като консолидационен център за регионалния логистичен бизнес. Първите редовни маршрути между Западна Европа и Южна и Североизточна Европа вече стартираха на 11 май. Освен това „Карго-партнер“ предлага комбинирани решения с автомобилен и железопътен транспорт от и до Китай благодарение на широка мрежа от офиси в Европа. 

    Новият склад е със 7 000 м² складова площ, както и зона за претоварване и осем рампи за камиони. Обектът е под непрекъснато видеонаблюдение и е оборудван с модерни системи за пожарна безопасност. Има възможност за съхранение на опасните стоки, които се поставят в специални IBC контейнери. Складът е подходящ и за съхранение на товари с клас ADR 2.3, 4.1, 6.1, 8 и 9.

    Компанията присъства в Нидерландия (Ротердам, Амстердам, Рурмонд) от 2006 г. и в Белгия (Брюксел, Антверпен, Лиеж) от 2007 г. В Ротердам, фирмата разполага и със „Специализиран Център за проектни товари“. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 11 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 16 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 17 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 17 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам