четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    907 прочитания

    Unilever инвестира 1 милиард евро за климатични промени

    Компанията има за цел да стане въглеродно неутрална до 2039 година
    15 юни 2020, 13:34 a+ a- a

    Unilever Plc съобщи, че ще инвестира 1 милиард евро във фонд, който ще инвестира в проекти, посветени на климатичните промени. Освен това от компанията заявиха, че планират да станат напълно въглеродно неутрални до 2039 година, което е 11 години преди крайният срок, даден от парижкото споразумение, отбелязва „Ройтерс“.

    Английско-нидерландската компания, чиито продукти включват широка гама козметика и хранителни продукти (сапуни Dove, супи Knorr), съобщи, че откликва на „мащабите и спешността“ на кризата с климатичните промени.

    Фондът ще инвестира в различни проекти, включително залесяване, запазване на водните ресурси и намаляване на въглеродния отпечатък през следващите 10 години. Целта за постигане на нулеви емисии е допълнение към усилията на компанията да намали емисиите си до 2030 година, като намаляване консумацията на електричество в офисите.

    Общият отпечатък на компанията за 2019 се равнява на 60 мн. тона въглероден двуокис, по данни на самата компания. 

    Unilever, която има годишен оборот в размер на 52 милиарда евро, съобщи още, че ще постави приоритет върху партньорства с доставчици, които са си определили цели за намаляване на емисиите. Освен това компанията ще изгради собствена система, в която доставчиците ще трябва да обявят какъв е емисионният отпечатък на доставяните от тях продукти и услуги. От 2039 година на всички опаковки ще е записано какъв въглероден отпечатък носи продуктът.

    Unilever се присъединява към няколко компании, които поеха ангажимент да достигнат нулеви емисии от техните вериги на доставки. Сред тях са производителят на Kit-Kat Neslte и германският производител на асансьори Thyssenkrupp AG, но те са определили краен срок за достигане на нулеви емисии 2050, както е записано в Парижкото споразумение, което цели да ограничи глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий, отбелязва още „Ройтерс“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 11 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 12 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 12 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 14 часа
    преди 17 часа