четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1982 прочитания

    ЕК пуска платформата Re-open EU за условията за пътуване в ЕС

    Тя ще осигурява в реално време информация за границите и за наличните транспортни средства и туристически услуги в държавите членки
    15 юни 2020, 13:35 a+ a- a

     

    Европейската комисия пуска в действие платформата Re-open EU, която ще способства за безопасното възобновяване на пътуването и туризма в цяла Европа. Тя ще осигурява в реално време информация за границите и за наличните транспортни средства и туристически услуги в държавите членки.

    Re-open EU ще съдържа и предоставени от държавите членки практически сведения относно ограниченията за пътуване, мерките в областта на общественото здраве и безопасността (като спазване на отстояние между хората и носене на предпазни маски), както и друга полезна информация за туристическите оферти в ЕС и в държавите членки. Така при планирането на своите почивки и пътувания през лятото и след това европейците ще бъдат добре информирани и ще могат да вземат отговорни решения с оглед на продължаващите рискове, свързани с коронавируса.

    С помощта на интерактивна карта хората ще могат да намират информация, актуални данни и съвети за всяка държава - членка на ЕС. Платформата ще бъде на разположение на 24-те официални езика на ЕС.

    Тя ще предлага и информация относно схемите с ваучери за патронаж: чрез тях потребителите могат да подкрепят своите любими хотели или ресторанти, като си купят ваучери за престой или консумация, които да използват в бъдеще, когато те отново отворят вратите си. По този начин ще се допринесе за възстановяването на сектора, когато ограниченията отпаднат и границите се отворят отново. Благодарение на ваучерите за патронаж предприятията ще могат да преодолеят затрудненията с паричните потоци и да предоставят услугите на по-късен етап. Платената от клиента сума отива директно при доставчика на услугата.

    Европейската цифрова платформа за културно наследство Europeana пуска в действие Discovering Europe — колекция от произведения на изкуството и снимки на някои от най-известните забележителности в Европа. Специален раздел, посветен на туризма, ще бъде създаден и в Europeana Pro. Той ще помага на специалистите в областта на културното наследство да намират инициативи в подкрепа на туризма в целия ЕС.

    На 11 юни 2020 Комисията представи своите препоръки за частично и постепенно премахване на ограниченията за пътуване до ЕС след 30 юни и призова държавите членки да премахнат ограниченията за свободното движение и да спрат контрола по вътрешните граници от 15 юни, като вземат предвид подобряващата се здравна ситуация в ЕС и прилагането от страна на държавите членки на мерки като спазване на отстояние между хората, както и други мерки, свързани със здравето.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 11 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 12 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 12 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 14 часа
    преди 17 часа