петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1020 прочитания

    Wizz Аir откри първата си руска база в Санкт Петербург

    Авиокомпанията ще базира 1 самолет в града и ще открие 5 нови маршрута
    18 юни 2020, 08:36 a+ a- a

    Wizz Air обяви откриването на своята първа руска база – в Санкт Петербург. Това е 32-рата база в мрежата на авиопревозвача. Компанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летище Пулково през септември 2020 г. Заедно със създаването на новата база Wizz Air обяви старта и на 5 нови маршрута до 5 държави от Санкт Петербург, считано от 18 септември 2020 г. Местата по тези маршрути вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта или в приложението на авиокомпанията на цени от 24.99 евро*.

    Първите полети на Wizz Air от Санкт Петербург стартират през 2017 г. и оттогава компанията е превозила над 250 000 пътници до и от руския град. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на първата си база в Русия и висококачествените услуги, които предлага, авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за развитието на туризма и хотелиерството в региона, свързвайки Русия с други страни. С новия самолет Airbus A320, който ще бъде базиран в Санкт Петербург, ще се извършват полетите по новите 5 маршрута до: Залцбург (Австрия), Осло (Норвегия), Копенхаген (Дания), Стокхолм Скавста (Швеция) и Малта.

    От авиопревозвача уточниха, че ще започнат подбора на персонал за новата си база съвсем скоро.

    По време на пресконференцията в Санкт Петербург днес Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: „Днешната новина е доказателство за дългосрочния ангажимента на Wizz Air да създава все повече и по-изгодни възможности за пътуване за руските пътници. Този паметен момент на откриването на първата база на Wizz Air на летище Пулково и базирането на един от нашите най-модерни самолети тук подчертават значението на руския пазар за нашите операции. Wizz Air има твърд стратегически интерес към руския пазар и с удоволствие ще приветстваме пътници на борда на нашата млада и надеждна флотилия. Добавяйки пет нови маршрута от Санкт Петербург и придържайки се към най-високите стандарти на нашите протоколи за безопасност, ние сме уверени, че с ултра ниските си тарифи Wizz Air ще прави пътуването достъпно за все повече пътници в Русия.“

    Леонид Сергеев, изпълнителен директор на оператора на летището в Пулково North Capital Gateway LLC, коментира: „Радваме се, че Wizz Air укрепва позициите си в Санкт Петербург. Днес Пулково е първото летище в Русия, което предлага на чуждестранните авиокомпании уникални пазарни условия като гъвкаво управление на тарифите и безплатни електронни визи за туристите от 53 страни, които посещават Санкт Петербург и Ленинградска област. Оперативната база на Wizz Air в Пулково ще създаде нови възможности за разширяване на маршрутната мрежа на превозвача и ще увеличи броя на директните услуги между Санкт Петербург и европейските градове. Пулково е напълно готово да обслужва международни полети. Уверен съм, че веднага щом ситуацията в света се стабилизира, развитието на Wizz Air в Санкт Петербург и дългоочакваното пускане на новите маршрути ще стимулира туристическите, бизнес и културните връзки между Русия и други държави. Без съмнение новите полети на Wizz Air ще бъдат с голямо търсене както сред руските, така и сред чуждестранните пътници.“

    *Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 25 минути
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 29 минути
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 1 час
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 17 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България