неделя, 09 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  368 прочитания

  САЩ се отказаха от преговорите за дигиталните налози

  За момента те са прекратени, но все още има шанс да се постигне споразумение до края на тази година
  18 юни 2020, 10:28 a+ a- a

  Американският министър на финансите Стивън Мнъчин взе решение да се оттегли от преговорите за облагане с данъци на дигитални услуги в Европейския съюз, след като разговорите с европейски представители не дадоха никакъв резултат. Това съобщи Робърт Лайтизър, главен търговски представител на САЩ, цитиран от „Ройтерс“.

  Според Лайтизър е необходим международен стандарт за данъчните въпроси, но разговорите с европейските държави не са ползвотворни.

  Говорителката на американското финансово министерство Моника Кроули заяви, че Вашингтон е предложил паузиране, а не прекратяване, на разговорите между държавите от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за дигиталните данъци и определянето на правила за международно облагане.

  „САЩ предложи пауза в разговорите в ОИСР за международното данъчно облагане докато правителствата по света се фокусират върху своя отговор на пандемията Covid-19 и безопасното възобновяване на икономиката“, обясни тя.

  Според източник, запознат с въпроса, Вашингтон все още смята, че е възможно постигане на споразумение в рамките на текущата година.

  САЩ има разногласия с Франция и Великобруитания, които обявиха намеренията си да въведат допълнителен данък върху дигитални услуги, за да увеличат приходите в хазните си от дейността на местна почва на големи компании като Google и Facebook Inc.

  Според тях компаниите реализират огромни печалби от местните пазари, а допринасят твърде малко за обществената хазна, но според Вашингтон тези данъци са дискриминативни по отношение американските компании.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  07 август 2020, 16:09
  Германия ще изисква всички пристигащи да бъдат изследвани за COVID-19
  Разходите за тестовете ще бъдат покрити от германското правителство дори когато пътуващи посетят рискова страна без основателна причина
  07 август 2020, 15:24
  07 август 2020, 14:35
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  07 август 2020, 11:55
  Ръст на потребителското доверие у нас през юли
  И градското, и селското население очаква очакват влошаване на финансовото си състояние през следващата година
  07 август 2020, 11:23
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват