петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1336 прочитания

    Wizz Air с още една нова база – в Дортмунд

    Авиокомпанията ще базира 3 самолета в града и ще открие 18 нови маршрута през август
    18 юни 2020, 14:04 a+ a- a

    Wizz Air обяви откриването на своята 33-та база – в Дортмунд. Компанията ще базира 3 самолета Airbus A320 на летището в немския град през август 2020 г. Заедно със създаването на новата база и в допълнение към вече оперираните 30 услуги Wizz Air обяви старта на 18 нови маршрута до 10 държави от Дортмунд, считано от август 2020 г. Местата вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта или в приложението на авиокомпанията на цени от само 24.99 евро*.

    Първите полети на Wizz Air до Дортмунд стартират през 2004 г. и оттогава компанията е превозила над 15 млн. пътници до и от немския град. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на 33-тата си база в Дортмунд и увеличаването на капацитета си в немския град с 36% на годишна база, авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за икономическия ръст в региона. Новата база също ще създаде над 100 нови директни работни места в Wizz Air и още повече работни места в свързаните отрасли. С новите 3 самолета Airbus A320, които ще бъде базирани в Дортмунд, ще се извършват полетите по новите 18 маршрута до: Алгеро, Бари, Катания, Неапол, Атина, Корфу, Ираклион, Родос, Санторини, Солун, Фуертевентура, Лисабон, Маракеш, Подгорица, Рейкявик, Сучава, Сплит и Запорoжие, което прави общо 48 услуги на Wizz Air от Дортмунд през 2020 г. 

    Wizz Air ще започне да набира кандидати за новата си база съвсем скоро. 

    По време на пресконференцията в Дортмунд Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: „След 16 години успешни операции в Дортмунд с удоволствие откриваме нашата най-нова, 33-та база в града. Ще продължаваме да разширяваме присъствието си в Германия, като предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване в обширната ни мрежа и ниски тарифи до над 100 маршрута в Европа. Нашите модерни самолети Airbus A320 и A320neo, както и засилените мерки за безопасност на борда, ще осигурят възможно най-добрите условия за пътуващите. Wizz Air е авиопревозвачът с най-ниските разходи и с най-силната ликвидна позиция в Европа, управляващ най-младата и икономически най-ефективната флотилия с най-нисък отпечатък върху околната среда. Имайки това предвид, съм уверен, че Wizz Air ще окаже силно влияние върху икономическото развитие на Германия и ще допринесе за ръст на местния туризъм.“

    Удо Магер, изпълнителен директор на летището в Дортмунд, коментира: „Щастливи сме, че Wizz Air открива първата си авиобаза в Германия именно в Дортмунд. Фактът, че компанията ще базира три самолета в града, е чудесен знак и резултат от дългогодишно успешно сътрудничество, и ние сме силно оптимистични за бъдещето.“

    *Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 50 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове