четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1096 прочитания

    Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала

    Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ
    25 септември 2020, 12:51 a+ a- a

    38,4% от управителите на места за настаняване планират в краткосрочен план (1 месец) да увеличат персонала си, а 57,4% ще запазят състава непроменен. Това показват резултатите от проведеното през септември от Националния статистически инстотут (НСИ) месечно анкетно проучване сред управителите на местата за настаняване с цел събиране на точна и навременна информация за състоянието и развитието на техния бизнес по време на епидемичната обстановка в страната.

    Предприети действия спрямо наличния персонал по месеци (Източник: НСИ)

    През август 51,7% от анкетираните запазват мнението си да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 63,2% имат намерение да намалят цената на пакет услуги, а 49,3% - на нощувката.

    Местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите се увеличават с 4,7 пункта.

    Намаляване на цената на нощувка или на пакет услуги по месеци (Източник: НСИ)

    През август 39% от управителите отчитат, че няма промяна в приходите от дейността им спрямо предходния месец, докато 34,8% посочват, че те са се увеличили.

    Промяна в приходите от дейността в резултат на обявеното извънредно положение и последвалата епидемична обстановка по месеци (Източник: НСИ)

    В краткосрочен план (през следващия един месец) 44,1% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „до 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 34.3% от тях - „до 100%“, а 20,6% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

    Очаквания за бъдещето на мястото за настаняване в краткосрочен план (един месец) по месеци (Източник: НСИ)

    По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план през август 36,4% от ръководителите смятат да продължат с настоящата си дейност, 35,2% от тях смятат да продължат да работят, макар и с намален обем, 23% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 4,2% прогнозират да я прекратят.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 35 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 53 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 1 час
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните