четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1342 прочитания

    Disney освобождава 28 000 работници

    Освободеният персонал ще е основно от тематичните паркове на компанията в САЩ
    30 септември 2020, 10:41 a+ a- a

    Walt Disney Co заяви, че ще съкрати около 28 000 служители, най-вече в тематичните си паркове в САЩ, където посещаемостта е изключително малка заради пандемията, особено в Калифорния, където паркът остава затворен.

    Около две трети от съкратените служители ще минат на непълно работно време, се казва в изявление на компанията.

    Disney затвори своите тематични паркове по целия свят, когато новият коронавирус започна да се разпространява в началото на годината. Всички освен Дисниленд с прякор „Най-щастливото място на Земята“ бяха отворени отново, въпреки че компанията бе принудена да ограничи броя на посетителите, за да позволи физическо дистанциране.

    „Взехме много трудното решение да започнем процеса на намаляване на работната сила в сегмент „Паркове, изживяване и продукти“ на всички нива“, заяви Джош Д’Амаро, председател на звеното за паркове, в свое изявление.

    Той цитира ограничения капацитет на парковете и несигурността относно продължителността на пандемията, които според него са „изострени в Калифорния от нежеланието на щата да отмени ограничения, които биха позволили Дисниленд да отвори отново“.

    В писмо до служителите Д’Амаро нарече този ход „сърцераздирателен“. Той каза, че ръководството се е опитало да избегне съкращенията чрез намаляване на разходите, спиране на проекти и рационализиране на операциите. Компанията продължава да изплаща здравни обезщетения за работници, които са в отпуск от април.

    „Въпреки това, ние просто не можем поддържаме отговорно пълен персонал, докато работим с толкова ограничен капацитет“, каза Д’Амаро.

    Walt Disney World във Флорида е наел 77 000 служители на пълен и непълен работен ден преди пандемията, а Дисниленд в Калифорния е наел 32 000. Компанията не разкрива колко други американски служители работят в звеното за паркове, което включва потребителски продукти, круизни линии и други бизнеси.

    Миналата седмица Disney призова калифорнийските власти да издадат насоки, които да позволят на Дисниленд да приветства посетителите отново.

    Във вторник (29 септември) д-р Марк Гали, здравен секретар на Калифорния, заяви, че щатът е възприел научнообоснован подход към повторното отваряне, който има за цел „да сведе до минимум здравните и икономическите рискове, които биха били причинени от многократно отваряне и затваряне“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 9 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 9 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам