петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1223 прочитания

    УНИКА финализира придобиването на френската застрахователна компания AXA

    Застрахователната компания се изкачи до топ 5 в ЦИЕ с нови 5 млн. клиенти и 800 милиона премии
    19 октомври 2020, 12:07 a+ a- a

    В началото на февруари, УНИКА анонсира стартирането на процеса по придобиването на дъщерните дружества на AXA в Полша, Чехия и Словакия. С покупателна цена от €1 милиард, това е най-голямата придобивка в историята на УНИКА Груп и най-голямата сделка изобщо в историята на австрийския застрахователен бизнес в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), уточниха от компанията. След финализиране на всички необходими одобрения, транзакцията беше официално завършена. Въпреки сложната ситуация и съществуващите ограничения за пътуване, поради пандемията от COVID-19, сделката беше реализирана в рамките на осем месеца. 

    С тази покупка УНИКА укрепва пазарната си позиция при силно конкуриращите се пазари в ЦИЕ. Не само в Полша, но и в Чехия, и Словакия, в момента УНИКА заема водещата 5-та позиция и затвърждава устойчивото присъствие на бранда в целия регион на ЦИЕ. С придобитите нови 5 милиона клиенти с премии от €800 милиона, клиентската база на компанията се увеличава до над 15 милиона. 

    „От 20 години успешно работим в региона на Централна и Източна Европа. За УНИКА развиващите се пазари в Централна и Източна Европа са нашият втори вътрешен пазар. Придобиването на компания AXA, печелившия ритейл бизнес и балансирания продуктов микс напълно отговарят на нашата дългосрочна стратегия за растеж и в момента сме една от водещите застрахователни групи в ЦИЕ“, коментира Андреас Брандщетер, главен изпълнителен директор на УНИКА Груп.

    Въпреки пандемията от COVID-19 и факта, че компаниите работят заедно основно посредством дигитални приложения, фокусът е върху бързото сливане на локалните компании под общата шапка на УНИКА. 

    „Интегрирането на новите компании ще приключи бързо. През последните месеци бяха изготвени подробни планове за интеграция, които ще реализираме възможно в най-кратки срокове. В съответствие с нашата стратегия за общ бранд ще стартира ребрандиране на новите компании през следващите месеци, за да можем да приветстваме както клиентите, така и служителите в света на УНИКА възможно най-скоро. Щастливи сме, че благодарение на тази придобивка към УНИКА Груп се приобщиха нови професионални таланти и нов професионален опит. Заедно с нашите нови колеги, ще започнем да разгръщаме още повече пазарния потенциал на УНИКА в региона на ЦИЕ.“, коментира Волфганг Киндъл, член на Управителния съвет на УНИКА Интернешънъл Груп.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 46 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове