четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1070 прочитания

    Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки в София

    Повишава се контролът в търговските обекти и градския транспорт в столицата
    19 октомври 2020, 17:35 a+ a- a

    Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе заседание на Софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19. На заседанието Фандъкова разпореди засилване на проверките за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места.

    С цел ограничаване разпространението на заболяването се засилва контролът в търговските обекти и градския транспорт на София.

    Служители на Столичен инспекторат заедно с районните полицейски управления проверяват за носенето на маски, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция в магазини. Само за събота и неделя екипите са проверили 643 търговски обекта, на част от които са дадени предписания за недопускане струпването на хора в магазините и влизането на клиенти без предпазни средства.

    Екипите на общинска полиция съвместно с "Центъра за градска мобилност" продължават проверки в наземния градски транспорт и метрото. По настояване на кмета на София СДВР увеличава екипите, които ще съдействат за извършването на проверки в градския транспорт. През последната седмица в градския транспорт за неносене на маски са съставени 55 акта по Закона за здравето, 9 предупредителни протокола и 1 полицейско разпореждане.

    Дирекция „Образование“ е в постоянна връзка с директорите на детски градини и училища, изисква се информация за състоянието на персонала и децата. Много важно е освен дезинфекцията на помещенията и спазването на сутрешния филтър и разделянето на потоците. Периодично се извършва проверки в столичните детски градини, ясли, училища и социални домове, като през миналата седмица са проверени общо над 30.

    Продължава извършването на ежедневна дезинфекция на спирките на градския транспорт, както и превозни средства. По график се дезинфекцират пешеходните подлези и съдовете за смет.

    Столична община поддържа логистичен център, в който осигурява наличности от препарати за дезинфекция и защитни средства.

    Отделения за болни от COVID-19 има разкрити в Общинските Първа, Втора и Пета МБАЛ и към момента в тях се лекуват 38 пациенти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 45 минути
    преди 59 минути
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 1 час
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 2 часа
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.
    преди 1 час
    Електронната търговия ще достигне дял от 2% от БВП на България
    48% от потребителите пазаруват регулярно онлайн