петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1296 прочитания

    Манчестър влиза в трето ниво на карантина

    Правителството не успя да постигне споразумение с местните лидери
    21 октомври 2020, 16:35 a+ a- a

    Трето ниво на карантина бе наложено на Манчестър в Англия. Преговорите между правителството и местната управа се разпаднаха, след като не бе постигнато споразумение за план за действие с цел ограничаване на разпространението на SARS-CoV-2. Кръчми и барове ще трябва да затворят врати за 28 дни. Други бизнес площи, които не са от основно значение за обществото, също ще трябва да затворят врати.

    Третото ниво на карантина е най-сериозно и високо според новата система за налагане на локални ограничения. Мерките ще влязат в сила в полунощ в събота (24 октомври). Карантината идва след като министър-председателят Борис Джонсън отхвърли искането на кмета на Манчестър Анди Бърнам да отпусне субсидия в размер на 90 млн. паунда, с която да подпомогне локалния бизнес и жителите. Искането бе намалено на 75 млн. и след това на 65 млн., но Джонсън не се съгласи и на тези предложения. Кметът на Манчестър отхвърли предложението на правителството да отпусне 60 млн. паунда в добавка на помощта от 22 млн. паунда за проследяване на заразените и налагане на мерки. Предложения от Джонсън пакет бе същият като този, отпуснат на Ланкашир.

    Подобно на разпоредбите в Мерисайд и Ланкашир кръчмите ще могат да продължат да работят, ако могат да функционират законно като ресторанти. За разлика от Ливърпул, Манчестър ще може да запази фитнес клубовете си отворени.

    Мерките за спазване на дистанция забраняват смесването на хора от различни домакинства на закрито, в частни дворове или външни обществени места, като градини и тераси на заведения. Смесването на шест души в паркове е позволено. Училища и университети ще останат отворени.

    В момента протичат преговори с местните управи на Южен и Западен Йоркшир и Нотигамшр за въвеждането на по-строги мерки за карантина.

    Манчестър помещава едно от големите летища в Англия, до което има директни полети от България. Българи, пътуващи до региона, ще трябва да спазват локалните мерки за карантина, както и допълнителните изисквания за влизане в Англия. В сайта на правителството на Великобритания бяха публикувани инструкции за пътуващите от всяка страна членка на ЕС. Те се обновяват ежедневно в зависимост от броя на регистрираните случаи на заразени с коронавируса от дестинацията на пристигане.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 11 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство