петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1021 прочитания

    Белгия въвежда задължителна 7-дневна карантина и тест

    Правилата са за всички пристигащи в страната от т.нар. червена зона
    31 декември 2020, 08:20 a+ a- a

    От 31 декември 2020 г. Белгия въвежда задължителна 7-дневна карантина и PCR тест за всички граждани, пристигащи в страната от т.нар. червена зона, в която попада и България. Пътниците, които влизат в страната от територии, обявени за червена зона, и са престояли в тях повече от 48 часа, трябва да бъдат тествани през първия ден от влизане в страната, както и на седмия ден.

    При отрицателен PCR тест, извършен на седмия ден от карантината, тя се прекратява, а ако резултатът е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за още най-малко 7 дни.

    По информация на посолството ни в Брюксел изключение от задължителната карантина ще се прави за гражданите, които пребивават в Белгия по-малко от 48 часа. Също така, ако престоят на пътник, подлежащ на карантина, е с продължителност по-малка от 7-дневния карантинен период, той може да напусне страната преди изтичането на срока на карантината.

    Сред изключенията са също граждани, които изпълняват критични функции в съществени сектори, студенти, които могат по изключение да прекъснат карантината си, за да се явят на изпит, граждани с основно местожителство в Белгия, пребивавали в чужбина по професионални причини, които могат да се откажат от задължителната карантина до 4 януари, при условие че разполагат с удостоверение от работодателя за професионалната причина за пътуването. От 4 януари 2021 г. при оценката на формуляра за местоположение на пътниците ще се вземат предвид командировките, заверени от работодателя.

    За всички пристигащи остава в сила задължението да представят попълнен преди пристигането формуляр за локализация на пътника (Passenger Locator Form), който се попълва и изпраща чрез интернет линк. При правилно попълнен формуляр пътниците получават със SMS код за потвърждение (Confirmation Code). 

    От българското Министерство на външните работи препоръчват на пътуващите за Белгия граждани да потърсят актуална информация непосредствено преди да предприемат пътуване на адрес diplomatie.belgium.be/en.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 8 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 16 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава