четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    691 прочитания

    Италия отново не отвори ски пистите си

    Те са затворени още от началото на миналата година
    16 февруари 2021, 10:10 a+ a- a

    Италия отмени плана си за отваряне на ски пистите, като отново отложи отварянето им, което беше определено за понеделник (15 февруари). Сега зимните курорти в страната ще отворят най-рано на 5 март, предаде The New York Times.

    Министерството на здравеопазването обяви решението в неделя (14 февруари), позовавайки се на опасения относно нови варианти. Италия затвори ски пистите си в началото на миналата година, заради първата голяма епидемия от коронавирус в Европа, а преди около месец определи 15 февруари за дата на отваряне.

    „Няма условия за по-нататъшно облекчаване на настоящите мерки за ограничаване, включително тези за любителите на ски“, пише съветът на правителствените съветници в доклад, добавяйки, че по-заразният вариант на вируса, открит за първи път във Великобритания, сега е почти всеки пети случай в Италия.

    В неделя (14 февруари) страната отчете повече от 10 000 нови случая и 200 смъртни случая.

    В съобщението, с което обявява нов указ, правителството обещава икономическо облекчение за ски сектора. Но внезапният обрат на правителството разстрои собствениците на ски съоръжения и местните власти в планинските райони близо до Швейцария, чиито писти са отворени от месеци. Указ, съдържащ известни финансови облекчения за сектора, бе спрян от правителствената криза в Италия.

    Уолтър Рикиарди, научен съветник на здравния министър, твърди, че нивото на заразяване в страната е достатъчно високо, за да гарантира не само затваряне на ски пистите, но и национална карантина. Той каза, че скиорите в Швейцария са допринесли за разпространението на британския вариант в цяла Европа.

    „От октомври знаем, че ски пистите не могат да бъдат отворени отново“, каза той по телевизията в неделя. „Политиците не са склонни да казват истината, което означава, че ще трябва да се борим.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 минути
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 57 минути
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 1 час
    преди 17 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 18 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 18 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата