понеделник, 19 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  308 прочитания

  „карго-партнер“ разширява глобалната си мрежа с нов офис във Великобритания

  Компанията придоби част от британската „Ацтек Интернешънъл“, което подпомага дейността ѝ след Брекзит
  16 февруари 2021, 11:37 a+ a- a

  От 1 януари 2021 г. „карго- партнер“ стартира работа във Великобритания с нов офис в Манчестър. Откриването му е в следствие на инвестиция в местната компания „Ацтек Интернешънал“. „карго-партнер придоби“ 1/3 от дяловите ѝ акции. Обхватът на услугите включва въздушен, морски, сухопътен, железопътен транспорт, както и цялостни митнически услуги. Целта е да се отговори на изискванията на клиентите след излизането на Великобритания от ЕС на 1 януари 2021 г.

  Митническа експертиза за предизвикателства след Брекзит 
  Щефан Краутер, главен изпълнителен директор на „карго-партнeр“, обяснява: „Тази съвместна инвестиция с нашия дългогодишен партньор Ацтек е първата ни стратегическа стъпка към установяването на силни позиции на компанията ни във Великобритания. Наред с други фактори, стартирането ни на 1 януари беше мотивирано от желанието да подкрепим нашите клиенти, които срещнаха предизвикателства с настъпилия скоро Брекзит. През изминалия месец нашите опитни екипи в ЕС и Великобритания постигнаха голям успех в предоставянето на експресни митнически услуги за много клиенти.“ 

  Фокус върху експресните решения 
  Освен подпомагане на клиентите с митнически процедури след Брекзит, логистичният доставчик е поставил и стратегически фокус върху товари с изключително кратко време за доставка. Откакто отвори офиса си в Обединеното кралство, екипът е обработил няколко спешни пратки за клиенти от автомобилната индустрия. Компанията планира да се съсредоточи и върху други ключови отрасли. 

  Силна европейска мрежа и пълно покритие във Великобритания 
  „Новият ни офис в Манчестър допълва европейската ни мрежа и осигурява значително предимство за нашите клиенти“, убеден е Щефан Краутер. „С нашата стабилна организация в Централна и Източна Европа, ние можем да осигурим гъвкави и ефективни процеси по внос и износ от и до Обединеното кралство. В момента обработваме много сухопътни товари от ЕС до Великобритания, както и от Северна Ирландия до Обединеното кралство и обратно. Благодарение на тясното си сътрудничество с „Ацтек Интернешънъл“, „карго-партнер“ може да осигури пълно покритие на Обединеното кралство с трите си офиса в Манчестър, Източен Лондон и Брадфорд. В допълнение към предоставянето на решения за европейския транспорт, екипът на двете компании във Великобритания планира да установи силни търговски отношения в мрежата си от собствени офиси и агенти, като първоначално се фокусира върху Азия, както и Северна и Южна Америка.

  Решенията за България 
  „Офисът във Великобритания ще помогне за оптималното осъществяване на товари от и за България. Транзитното време за транспорт на пратките значително ще се намали, а митническите процедури ще бъдат улеснени. Нашите клиенти ще могат да се възползват и от нашите индивидуално разработени решения за техните пратки след консултация с нашите експерти“, сподели Димчо Димчев, управител на „карго-партнер“ България. Въпреки усложнената ситуация с товарите по релацията България – Великобритания и обратно фирмата е предлагала надежден сухопътен и морски сервиз без прекъсвания и отмяна на отпътувания. Задръстванията и забавянето е превъзмогнато благодарение на експресния въздушен сервиз за спешни пратки, част от широкото портфолио на предлаганите от „карго-партнер“ услуги в България. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  16 април 2021, 16:05
  НАП: 84% от данъкоплатците са подали декларациите си по интернет
  Срокът за обявяване на доходите е до 5 май
  16 април 2021, 16:04
  JPMorgan Chase отпуска $2,5 трилиона до 2030 г.
  Средствата са предназначени за проекти в сферата на изменението на климата и устойчивото развитие
  16 април 2021, 15:48
  ЕК одобри средства за инфраструктура и здравеопазване за България
  Това става след изменение на Оперативна програма „Региони в растеж“
  16 април 2021, 15:24
  Полша стартира имунизацията с ваксината на J&J
  Здравните власти в страната смятат, че потенциалните рискове са малки и далеч по-малко сериозни от коронавируса
  16 април 2021, 15:13
  Германската Meggle затваря завода си в Шумен
  Трудовите договори на около 95 служители ще бъдат прекратени
  16 април 2021, 14:18
  Фандъкова: На 24 април пускаме метрото до „Горна Баня“
  Гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден, коментира столичният кмет