четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4543 прочитания

    Турската „Одело“ строи втори завод у нас

    Ще бъдат открити около 100 нови работни места
    17 февруари 2021, 13:41 a+ a- a

    Турската компания „Одело“, която произвежда фарове за „Мерцедес-Бенц“ и други световни брандове в зона Куклен до Пловдив, част от Тракия икономическа зона, започва да изгражда втори завод, само 1 година след като пусна в експлоатация първата си производствена база.

    Очакванията са до ноември той да бъде готов. До два месеца фирмата стартира и серийно производство на светлини за „Дачия”.

    В момента в „Одело“ работят 215 души. „Планът е до края на тази календарна година да имаме 330 служители, тоест над 100 човека трябва да се присъединят към нашата компания и то точно в производството. Производството е високотехнологично, но специфично“, съобщи за медиите Димо Николов, мениджър „Човешки ресурси“ в компанията.

    Димо Николов, мениджър „Човешки ресурси“

    „Одело България“ набира машинни оператори, електрокаристи, механици, техници поддръжка и електротехници за производството.

    Николов не очаква да дойдат готови кадри, тъй като в района няма друга фабрика с подобна дейност. Всички новонаети ще бъдат обучени на място.

    „Търсим позитивни и мотивирани хора, с желание за работа, които искат да се развиват в автомобилната индустрия. Работата при нас не е тежка физически и двата пола се справят еднакво успешно. Дори имам впечатление, че на производствените линии, където се сглобяват продуктите, жените са доста по-търпеливи и прецизни, качества, които ние високо ценим“, смята мениджърът.

    В момента 30% от персонала е от жени, очакванията са да стигнат 50%. Изискване към кандидатите за работа е да са със средно образование, ако имат техническа грамотност е допълнителен плюс. Компанията предоставя безплатен фирмен транспорт и храна, и два пъти в годината работниците получават подаръчни ваучери.

    „В началото на 2021 отново вдигнахме заплатите в производството“, казва Николов. Той подчертава, че в „Одело“ един машинен оператор може да израсне много в кариерата. Ако е достатъчно упорит и завърши инженерна специалност, може лесно да стигне до мениджърска позиция. „В нашата компания има правило - за свободни позиции първо се оглеждаме сред нашите хора от екипа и им даваме възможност за развитие.“

    "Одело България" е част от odelo Group – водеща международна компания в разработката и производството на светлини за автомобилната индустрия с 10 завода по света. Сред клиентите на компанията са най-големите автомобилни марки - Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Renault, Opel, Ford, Skoda, Seat, Dacia, Toyota, Fiat, Rolls Royce, Bentley, Maybach, Porsche и др.

    Началото на историята на “Одело” в България е поставено през 2019 с откриването на завода в Тракия икономическа зона и развойния център в София. За инвестицията си в страната, компанията е удостоена със сертификат „Инвеститор „Клас А“ от Министерство на икономиката, а през март 2019 спечели наградата в категория „Инвестиция на зелено“ в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на одело България ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 12 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 13 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
    преди 14 часа
    Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
    Двама висши мениджъри също се оттеглят
    преди 16 часа
    Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
    Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.