петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1663 прочитания

    Лекарството на Regeneron намалява риска от хоспитализация и смърт със 70%

    Това показват данните от трета фаза на клиничното изпитания
    24 март 2021, 11:43 a+ a- a

    Лечение с моноклонални антитела, разработено от производителя на лекарства Regeneron, рязко намалява риска от хоспитализация и смърт, когато се дава на високорискови пациенти с Covid-19. Това показват данните от голямо клинично изпитание, съобщи компанията.

    Резултатите са най-новите в нарастващия поток от доказателства, че лекарствата за вливане, предназначени да имитират антителата, които имунната система генерира естествено в борбата с коронавируса, могат да помогнат на заразените пациенти да избегнат най-лошия изход, ако бъдат дадени рано.

    Новите резултати идват от проучване фаза 3, в което са включени над 4500 пациенти. То започва в края на септември, около времето, когато случаите на започват да се увеличават значително в САЩ. Проучването установява, че пациентите, които са получили инфузионно лечение в рамките на 10 дни след развитие на симптоми или тестване са имали приблизително 70% намален риск от хоспитализация или смърт, в сравнение с пациенти, които са инфузирани с плацебо.

    „Мисля, че това са вълнуващи данни“, каза д-р Раджеш Ганди, лекар по инфекциозни болести в Масачузетската болница, който не участва в проучването.

    Въпреки че ваксинациите се ускоряват, лечението с антитела се очаква да бъде полезно за хора с висок риск, които все още се разболяват в продължение на месеци и още повече, ако вирусът не може да бъде унищожен. Въпреки че има признаци, че новите варианти на вируса могат в някои случаи да направят антителата по-малко мощни, коктейлът на Regeneron не е показал такава уязвимост при лабораторни тестове.

    Лечението с Regeneron действа еднакво добре, когато се прилага в половината от дозировката, при която е разрешено. Regeneron каза, че планира да поиска Администрацията по храните и лекарствата (FDA) да разреши лечението да се извършва при тази намалена доза.

    Подобна промяна би донесла няколко предимства: Въпреки че коктейлът е безопасен, получаването му в по-ниска доза намалява вероятността от странични ефекти, като например инфузионна реакция.

    Това също би позволило на Regeneron да увеличи предлагането, което може да предостави на САЩ. Компанията заяви, че е очаквала да достави на страната около 750 000 дози при първоначално разрешеното по-високо съдържание до края на юни. Ако се разреши по-ниската концентрация, компанията очаква да осигури около 1,25 милиона дози дотогава.

    Очакваше се лечението с антитела от Regeneron и производителя на лекарства Eli Lilly, да бъде много търсено и да служи като мост в борбата с пандемията, преди ваксинациите да се увеличат. Вместо това те отлежават на рафтовете на хладилниците, дори по време на скорошни нови вълни инфекции, отбелязва The New York Times.

    Тази картина постепенно се променя благодарение на подобрената логистика и повече информираност. И по-солидни доказателства, като новите данни от Regeneron, също изглежда помагат на лекарствата да се използват повече. „Тъй като данните стават все по-силни и по-силни, очаквам, че използването им ще се увеличи“, каза д-р Ганди.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 11 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство