четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1136 прочитания

    Италия въвежда 5-дневна карантина за българите

    Те трябва да представят и отрицателен резултат от PCR или антигенен тест
    31 март 2021, 15:06 a+ a- a

    От 31 март 2021 до 06 април 2021 пристигащите в Италия от България пътници, които в предходните 14 дни са пребивавали или преминали транзитно през България, освен задължението за представяне на отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, ще трябва да се подложат и на 5-дневна карантина, след изтичането на която ще е необходимо да направят нов PCR или антигенен тест, съобщават от Министерство на външните работи.

    Остава изискването пристигащите от България да попълнят декларация с данните си и причините, началната и крайната точка на пътуването (декларацията е достъпна на италиански и на английски език); също така имат и задължение за информиране на местната компетентна здравна институция за пристигането в Италия, дори и при липса на симптоми на вируса.

    Новият режим за пътуване е резултат от допълнителните ограничителни мерки, които се въвеждат от властите в Италия с оглед ограничaване на разпространението на болестта COVID-19. По същия начин ще бъдат третирани и лицата, които в последните 14 дни преди влизането си в Италия са пребивавали или пък единствено транзитно преминавали през: Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Дания (вкл. Фарьорските острови и Гренландия), Естония, Финландия, Франция, (вкл. Гваделупа, Мартиника, Гвиана, Реюнион, Майот, но без териториите извън европейския континент), Германия, Гърция, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия (с изкл. на териториите извън европейския континент), Полша, Португалия (вкл. Азорските острови и Мадейра), Чехия, Румъния, Словакия, Словения, Испания (вкл. териториите на африканския континент), Швеция, Унгария, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия (вкл. Канарските острови, остров Ман, Гибралтар и британските бази на остров Кипър, но без териториите извън европейския континент, които Кралството администрира), Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Андора, Княжество Монако.

    Изключение се допуска за: - Екипажи на транспортни средства; - Влизане в страната, свързано с работни причини, определени от специални протоколи за сигурност, одобрени от компетентна здравна служба; - Влизане в страната, разрешено от Министерството на здравеопазването на Италия и при представяне на негативен ПСР или антигенен тест, извършен най-много 48 часа преди пътуването; - Лица, които влизат в страната за период, който не надвишава 120 часа и докажат основателни причини, свързани с работа, здраве или абсолютна необходимост. Същите са задължени след изтичане на срока незабавно да напуснат Италия; - Лица транзитно преминаващи с частен транспорт, като същите се задължават в срок от 36 часа да напуснат страната; - Здравни работници в изпълнение на професионални задължения; - Трансгранични работници; - Дипломатически и административно-технически персонал на посолства, консулства, ЕС и Международни организации; - Влизане в страната, свързано с участие в спортни прояви от национална значимост.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 3 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 4 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 11 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 11 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава