петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2006 прочитания

    Още 3 големи инвестиции се очакват край Пловдив тази година

    Те ще са на обща стойност около 100 милиона лева, съобщи Пламен Панчев от Тракия икономическа зона
    31 март 2021, 15:43 a+ a- a

    В Тракия икономическа зона изграждат най-големия на Балканите завод за алуминиеви профили за 40 млн. лв. Днес беше направена първа копка на високотехнологичния завод в с. Радиново, в индустриална зона „Марица“, част от ТИЗ.

    Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв. Общата площ на терена е 200 000 кв.м., върху част от която до лятото на следващата година ще бъде изградено първото предприятие от 22 500 кв. м. Първоначално то ще е с годишен капацитет 10 000 тона алуминиеви профили с широки архитектурни решения. Инвестиционният проект се реализира от фирмата-майка „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява дъщерното дружество „Профилинк“ ООД. Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на "Архитектурно дизайнерско студио".

    По план до първия завод в рамките на 5-10 години трябва да бъдат построени още 3 производствено-складови халета. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.

    „Заводът ще бъде smart, с висока степен на автоматизация.“, съобщи днес пред медиите председателят на СД на „Интерлинк груп” АД Здравко Линкин. „Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. Ако тази инвестиция се беше случила преди няколко години, тогава щяха да ни трябват минимум 500 души персонал. Първоначалните ни намерения бяха новият завод да бъде позициониран извън България, но се оказа, че е по-скъпо и трудно за управление като производство. Благодарим на всички институции и на екипа на Тракия икономическа зона, които много помогнаха за реализиране на този проект“, допълни предприемачът. „Целта ни е да се конкурираме със световно известните производители на този тип прозоречни системи. И да ги изпреварим“, подчерта Линкин.

    „Профилинк“ ООД в момента е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.

    „Община „Марица” е шампион по сертифицирани инвеститори“, похвали се кметът Димитър Иванов. „Партньорството между бизнес, община, правителство, областна администрация дава своите плодове. Заради вложението на пловдивската фирма „Интерлинк Груп“ държавата поема ангажимент да изгради инфраструктура – път до околовръстното шосе. Това ще е комфорт за жителите на Костиево и Радиново – в момента големият трафик за индустрията от този район минава през селата“, посочи кметът.

    „За тази година са планирани още три големи инвестиции на територията на индустриална зона Марица на обща стойност около 100 милиона лева“, съобщи Пламен Панчев, създател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 8 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 16 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава