понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  776 прочитания

  Още 3 големи инвестиции се очакват край Пловдив тази година

  Те ще са на обща стойност около 100 милиона лева, съобщи Пламен Панчев от Тракия икономическа зона
  31 март 2021, 15:43 a+ a- a

  В Тракия икономическа зона изграждат най-големия на Балканите завод за алуминиеви профили за 40 млн. лв. Днес беше направена първа копка на високотехнологичния завод в с. Радиново, в индустриална зона „Марица“, част от ТИЗ.

  Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв. Общата площ на терена е 200 000 кв.м., върху част от която до лятото на следващата година ще бъде изградено първото предприятие от 22 500 кв. м. Първоначално то ще е с годишен капацитет 10 000 тона алуминиеви профили с широки архитектурни решения. Инвестиционният проект се реализира от фирмата-майка „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява дъщерното дружество „Профилинк“ ООД. Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на "Архитектурно дизайнерско студио".

  По план до първия завод в рамките на 5-10 години трябва да бъдат построени още 3 производствено-складови халета. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.

  „Заводът ще бъде smart, с висока степен на автоматизация.“, съобщи днес пред медиите председателят на СД на „Интерлинк груп” АД Здравко Линкин. „Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. Ако тази инвестиция се беше случила преди няколко години, тогава щяха да ни трябват минимум 500 души персонал. Първоначалните ни намерения бяха новият завод да бъде позициониран извън България, но се оказа, че е по-скъпо и трудно за управление като производство. Благодарим на всички институции и на екипа на Тракия икономическа зона, които много помогнаха за реализиране на този проект“, допълни предприемачът. „Целта ни е да се конкурираме със световно известните производители на този тип прозоречни системи. И да ги изпреварим“, подчерта Линкин.

  „Профилинк“ ООД в момента е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.

  „Община „Марица” е шампион по сертифицирани инвеститори“, похвали се кметът Димитър Иванов. „Партньорството между бизнес, община, правителство, областна администрация дава своите плодове. Заради вложението на пловдивската фирма „Интерлинк Груп“ държавата поема ангажимент да изгради инфраструктура – път до околовръстното шосе. Това ще е комфорт за жителите на Костиево и Радиново – в момента големият трафик за индустрията от този район минава през селата“, посочи кметът.

  „За тази година са планирани още три големи инвестиции на територията на индустриална зона Марица на обща стойност около 100 милиона лева“, съобщи Пламен Панчев, създател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 минути
  преди 43 минути
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 1 час
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 1 час
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година
  преди 1 час
  241 са новите случаи на коронавирус у нас
  Положителни са малко над 4% от изследваните
  07 май 2021, 16:18
  Великобритания съветва хората под 40 години да не се ваксинират с AstraZeneca
  По-рано това се отнасяше само за хората под 30 години