понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  600 прочитания

  Endava придоби американската технологична компания Levvel

  Обединяването с Endava ще ускори плановете на британската компания за разширяване в Съединените щати
  02 април 2021, 12:35 a+ a- a

  Endava обяви придобиването на американската технологична компания Levvel LLC, със седалище в Шарлот, Северна Каролина.

  Компанията е основана през 2013 г. и през годините разширява своята експертиза, като към момента предлага цялостен цикъл на своите клиенти, който включва технологична стратегия, консултиране и инженерингова дейност. 

  Levvel има силен фокус в сегментите за плащания и финансови услуги, логистика / мобилност и TMT. Обединяването с Endava ще ускори плановете на британската компания за разширяване в Съединените щати, като същевременно ще задълбочи и достъпа до клиенти в тези основни пазарни сектори.

  Levvel е носител на наградата „Най-добро работно място“ на Inc Magazine няколко поредни години. Компанията е и част от годишния списък Inc Magazines Inc 5000 на най-бързо развиващите се компании в САЩ, всяка година от 2018 насам.

  Levvel доставя услугите си в САЩ и Мексико и има 172 оперативни служители с познания за ключови облачни платформи и широк спектър от технологии.

  „Радвам се да приветствам Levvel в семейство на Endava. Силният им ръководен екип ще допринесе стабилно за продължаващото разрастване на нашия бизнес в САЩ. Техният подход към дигиталната трансформация и иновативната култура са сходни с тези на Endava. Тяхната сила в плащанията, банковите операции, медиите и мобилността ще допълнят и ускорят съществуващия ни бизнес “, каза Джон Котерел, изпълнителен директор на Endava.

  „Радваме се, че се присъединихме към Endava. Ние имаме сходни подходи по отношение на клиентите и служителите и сме единомислещи по отношение на хората и технологиите. Очакваме с нетърпение да обединим усилията си с Endava, за да предложим допълнителни възможности на нашия екип и да предоставим на нашите клиенти достъп до глобална платформа с обхват в САЩ, Латинска Америка и Европа “, каза Крис Харт, изпълнителен директор на Levvel.

  Към 31 декември 2020 г. Endava има над 7 400 служители по света и развойни центрове в България, Румъния, Молдова, Сърбия, Северна Македония, Словения, Босна и Херцеговина, Аржентина, Уругвай, Венецуела и Колумбия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 33 минути
  преди 45 минути
  Работното място през 2021: Вижте кои са основните тенденции
  Проучване на VMware показва, че благодарение на дистанционния модел на работа 82% от бизнес лидерите са привлекли таланти, живеещи извън големи икономически центрове
  преди 1 час
  преди 2 часа
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 2 часа
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 2 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година