понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  663 прочитания

  София и Бургас обединяват усилия за привличане на стратегически инвестиции

  02 април 2021, 14:46 a+ a- a

  Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и Югоизточен дигитален иновационен хъб /ДигИхъб/ ще си съдействат за подобряване на бизнес средата в градовете София и Бургас, както и за привличане на потенциални инвеститори, съобщават от организациите.

  Двата града ще си сътрудничат и за разширяване на възможностите за реализация на талантлива работна ръка. Двете организации скрепиха намеренията си с меморандум за сътрудничество, на който да стъпи този своеобразен виртуален мост между двете общини.

  На среща в гр. Бургас двете страни обсъдиха първите си съвместни инициативи след което участваха в разширена среща с представители на община Бургас.

  Кметът Димитър Николов представи постиженията на Бургас по отношение на привличането на инвестиции и изрази своята подкрепа за укрепване на добрите отношения между двете общини. Той подчерта, че общинската администрация ще продължи да подкрепя всички инициативи за развиване на таланти и подобряване на условията за бизнес, които са в основата на наблюдаваната през последните години повишаваща се миграция към града, който е неколкократен носител на престижната награда „Най-добър град за живеене“.

  Югоизточният дигитален иновационен хъб /ДигИхъб/ е създаден през 2020 от Община Бургас, „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, Университет „проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет, ИКТ клъстер-Бургас и Фондация ДИНТ. Мисията на ДигИхъб е да подпомага дигиталната трансформация в Югоизточен регион, ефективното технологично развитие на предприятията, както и да създава възможности за изграждане и повишаване на дигиталната компетентност на бизнеса и публичния сектор и да създава мрежи от партньорства.

  Като част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове ДигИхъб помага на компаниите да намерят подходящи експерти и доставчици на ИТ решения и в други европейски страни, които да им помогнат да дефинират и успеят с дигиталната си трансформация.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 29 минути
  преди 40 минути
  Работното място през 2021: Вижте кои са основните тенденции
  Проучване на VMware показва, че благодарение на дистанционния модел на работа 82% от бизнес лидерите са привлекли таланти, живеещи извън големи икономически центрове
  преди 1 час
  преди 2 часа
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 2 часа
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 2 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година