четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1260 прочитания

    София и Бургас обединяват усилия за привличане на стратегически инвестиции

    02 април 2021, 14:46 a+ a- a

    Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и Югоизточен дигитален иновационен хъб /ДигИхъб/ ще си съдействат за подобряване на бизнес средата в градовете София и Бургас, както и за привличане на потенциални инвеститори, съобщават от организациите.

    Двата града ще си сътрудничат и за разширяване на възможностите за реализация на талантлива работна ръка. Двете организации скрепиха намеренията си с меморандум за сътрудничество, на който да стъпи този своеобразен виртуален мост между двете общини.

    На среща в гр. Бургас двете страни обсъдиха първите си съвместни инициативи след което участваха в разширена среща с представители на община Бургас.

    Кметът Димитър Николов представи постиженията на Бургас по отношение на привличането на инвестиции и изрази своята подкрепа за укрепване на добрите отношения между двете общини. Той подчерта, че общинската администрация ще продължи да подкрепя всички инициативи за развиване на таланти и подобряване на условията за бизнес, които са в основата на наблюдаваната през последните години повишаваща се миграция към града, който е неколкократен носител на престижната награда „Най-добър град за живеене“.

    Югоизточният дигитален иновационен хъб /ДигИхъб/ е създаден през 2020 от Община Бургас, „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, Университет „проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет, ИКТ клъстер-Бургас и Фондация ДИНТ. Мисията на ДигИхъб е да подпомага дигиталната трансформация в Югоизточен регион, ефективното технологично развитие на предприятията, както и да създава възможности за изграждане и повишаване на дигиталната компетентност на бизнеса и публичния сектор и да създава мрежи от партньорства.

    Като част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове ДигИхъб помага на компаниите да намерят подходящи експерти и доставчици на ИТ решения и в други европейски страни, които да им помогнат да дефинират и успеят с дигиталната си трансформация.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка