петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1023 прочитания

    В Китай ще тестват смесването на различни видове ваксини

    Китайски здравен експерт заяви, че ваксините са с ниска ефикасност
    21 април 2021, 13:42 a+ a- a

    Изследователи в Китай тестват безопасността и ефикасността на смесването на два различни вида ваксини срещу Covid-19.

    Проучването, което включва 120 здрави участници на възраст над 18 години, предвижда прилагане на една доза ваксина, разработена от CanSinoBIO, последвана седмици по-късно от ваксина, направена от Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical, според регистрацията на клиничното изпитване, направена този месец. Това са две от петте ваксини, използвани в Китай, уточнява The New York Times.

    С все повече и повече ваксини, които са разрешени по целия свят, изследователите започнаха да тестват ефикасността при смесване на препаратите от различни производители. Някои ваксини се смесват в клинични изпитвания, докато други се тестват върху животни.

    Високопоставен китайски служител заяви този месец, че може да е необходимо да се прилагат китайски ваксини в по-големи дози или да се смесят с други ваксини поради по-ниската им ефективност. По-късно Гао Фу, директор на китайските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, заяви, че коментарите му са били разбрани погрешно. Пред AP той заяви, че е говорил за наличните ваксини в световен мащаб като цяло, а не конкретно за произведените в Китай.

    Бразилски служители заявиха, че степента на ефикасност на CoronaVac, направена от китайската компания Sinovac, е била 50%, едва достигайки прага на Световната здравна организация за широко приложение. Установено е, че ваксините Pfizer/BioNTech и Moderna са 90% ефективни, припомня изданието.

    Дистрибуторите в Обединените арабски емирства за китайския производител на ваксини Sinopharm заявиха миналия месец, че предлагат на някои хора трета доза, след като са установили, че някои получатели на две дози имат недостатъчни нива на антитела.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 38 минути
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 48 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 час
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години