вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3699 прочитания

    Германската Liebherr открива трети завод у нас

    Инвестицията е за над 17 милиона евро
    27 юни 2022, 09:04 a+ a- a

    Трета поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона германската фирмена група Liebherr. На 1 юли предстои официалното откриване на завода на „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“. В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози, съобщават от фирмата.

    Заводът е в рамките на град Пловдив, на Кукленско шосе, върху терен от 37 000 кв.м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м. Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини и съоръжения, конкретизират от компанията. Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД ще има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. Основните усилия на екипа са насочени към развитие на производствените процеси до топ ниво с помощта на модерни принципи като Лийн, Индустрия 4.0. и т.н.

    Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. В „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ планират да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

    От компанията коментират, че „решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД, е взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества Либхер Хаусгерете Марица и Либхер Транспортейшън Системс Марица  в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“ 

    Германската група избира България за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. Компанията беше първият голям инвеститор в индустриална зона „Марица“, в момента част от пловдивската „Тракия икономическа зона“.

    След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив - за производство на климатични системи за релсов транспорт, като тези дейности са обособени в дружеството "Либхер - Транспортейшън Системс Марица" ЕООД.

    В началото на юли 2021 г. германската група регистрира трето дружество в България - "Либхер - Конкрийт Технолоджи Марица" ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    И Велико Търново с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух
    До момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе
    преди 16 часа
    ITF Group отчита най-успешната си година до момента
    Първата финтех компания в ВЕАМ сегмента на БФБ очаква значителен ръст на бизнеса
    преди 17 часа
    BlackPeak Capital инвестира 13,3 млн. лв. в „Бианор Холдинг“
    Бианор привлече общо над 20 млн. лв. през Българска Фондова Борса
    преди 17 часа
    Инфлацията у нас падна до 3%
    НСИ отчита годишна инфлация от 3% за март, и месечна от - 0.2%
    преди 17 часа
    Salesforce преговаря за придобиването на Informatica
    Акциите на Informatica отбелязват над 40% ръст от началото на годината
    преди 18 часа
    Над 1 млн. лв. инвестира Kaufland България в каси на самообслужване
    Веригата ще въведе в експлоатация над 80 нови каси до края на годината