петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2507 прочитания

    BILLA инвестира над 5 млн. лв. в повишаване на заплати и допълнителни придобивки

    Стойността на месечните ваучери за храна на всички служители се увеличава със 150%
    05 юли 2022, 14:34 a+ a- a

    Снимка: Billa

    BILLA България продължава да надгражда финансовите стимули за своите служители и през настоящата 2022 г. Считано от 1 юли, компанията стартира повишаване на възнагражденията с фокус върху екипите от магазинна мрежа. До края на годината общият размер на увеличението ще бъде в размер на над 5 млн. лева, включвайки и увеличение на ваучерите за храна за всички служители от 80лв. на 200лв. Месечно. Целта на веригата е да подобри благосъстоянието на своите служители в условията на предизвикателната и променлива среда. 

    „В последните две години пазарът на труда и икономическата ситуация в страната се променят с бързи темпове. Тези два фактора категорично влияят върху удовлетвореността на екипите ни от работната среда. Вярваме, че тя често е свързана с възможности за развитие, градивните отношения и финансови стимули. Ето защо, продължаваме да инвестираме в повишаване на възнаграждението и допълнителните придобивки, успоредно с наемането на служители, обвързано с плановете ни за експанзия. И занапред ще съсредоточим усилията си в утвърждаване на своето място на не просто желан, а един от най-предпочитаните работодатели на българския трудов пазар“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

    BILLA се стреми непрекъснато да надгражда възможностите, които предоставя на служителите си, и да въвежда допълнителни стимули, с пряко отражение върху мотивацията им. От тази година веригата добави и финансов бонус от 500 лв. бруто към своя „Стартов пакет“, предназначен за онези представители на екипа, които отбелязват раждане на свое дете. Като част от политиката си на отговорен работодател, BILLA България организира и провежда ежегодни профилактични прегледи за своите служители. Всички те могат да се възползват и от допълнително здравно осигуряване, както и карти за спорт на преференциални цени.

    Следвайки своята стратегия за експанзия в по-малките и средно населените места, компанията продължава да наема нови служители. В следствие на разрастването на екипите, BILLA инвестира все повече средства в тяхното развитие. Всички нови служители преминават през задължително обучение в специалните центрове в София, Варна, Стара Загора, а от тази година – и в Плевен. Като част от процеса по адаптация и по-лесно навлизане в процесите на работа, новите попълнения в компанията имат и назначен ментор, който да проследява техните задачи и да ги напътства в първите месеци на работа.

    С цел по-добро развитие на ключовите компетенции, BILLA разшири обхвата и продължителността на всички обучения, като заедно с това обогати и вътрешната си система за електронни обучения. През 2022 г. търговската верига инвестира средства и в повишаването на компетентностите на над 140 управители и над 130 ментори. Целта е надграждане на уменията им в управление на филиалните процеси и насърчаване на развитието на техния индивидуален потенциал до най-висока степен.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 44 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ