неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1824 прочитания

  Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция от €270 000

  Тя ще послужи за продължаващото развитие на първата в България облачна услуга за управление на счетоводство и финанси
  08 февруари 2024, 12:15 a+ a- a

  Снимка: Nula.bg

  Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция в размер на €270 000 за развитието на първата в България облачна услуга за управление на счетоводство и финанси. Рундът за финансиране беше успешно завършен в края на януари, а целта му – да се осигурят средства за развитие на платформата в посока внедряване на услуги, базирани на изкуствен интелект и излизане на международни пазари. Стартъп компанията е подкрепена от престижен български фонд и бизнес ангели.

  Софтуерното решение Nula.bg представлява централизирана онлайн платформа, която има не само счетоводна и финансова част, но позволява и работа с държавната администрация. Мисията на компанията е да подпомогне дигитализацията на българския бизнес, която е важен фактор за конкурентоспособността на икономиката. Въпреки последната статистика, изготвена от Института за развитие на мениджмънта (IMD) в Швейцария, от която стана ясно, че България отчита спад в Световната класация за дигитална конкурентоспособност, според екипа на компанията се наблюдава положителна тенденция по отношение на нагласата за дигитализация у нас.

  „Дигиталната трансформация позволява на фирмите да се адаптират към бързо променящите се условия и да отговарят на изискванията на клиентите си по-бързо и по-ефективно. Тя предоставя възможност за по-добро управление на данни и информация, което е от съществено значение за вземането на стратегически решения. Облачните решения, например, осигуряват гъвкавост и скалабилност, които позволяват на предприятията да се развиват и растат без значителни инвестиции в инфраструктура. Това е от съществено значение, особено за малките и средните предприятия (МСП), които искат да намалят оперативните си разходи и да подобрят конкурентоспособността си“, коментира Мартин Матеев – основател и изпълнителен директор на българската стартъп компания Nula.bg и главен идеолог за създаването, успешното стартиране и развитие на иновативното софтуерно решение за управление на бизнес финанси.

  През тази година българският стартъп очаква да проведе серия от събития, насочени към малкия и среден бизнес в България, с цел популяризирането на ползите от дигитализацията. Предстои компанията да обяви и инициативата си за подкрепа на образованието, осигурявайки възможност на студентите да работят със съвременно облачно решение и да се докоснат до реалната бизнес среда по време на обучението си.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство