неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3197 прочитания

    DataArt стартира стажантска програма за специалисти в софтуерния бранш

    Стажантската програма е насочена към начинаещи специалисти и хора без технически опит
    19 март 2024, 14:57 a+ a- a

    Снимка: DataArt

    Глобалната софтуерна компания DataArt обяви, че стартира стажантска програма, даваща възможност за обучение и работа на хора с интереси в софтуерния сектор. Инициативата обхваща различни пазари, в които компанията има развойни центрове, в това число и офисите в България, намиращи се в София и Варна. 

    Стажантската програма е насочена към начинаещи специалисти и хора без технически опит, но с изразен интерес към технологиите.

    Позициите, включени в стажантската програма на DataArt, са в различни направления, сред които .NET, QA, бизнес анализатори, като те ще бъдат обновявани и адаптирани според проектите и бизнес нуждите на компанията. 

    Стажът е с продължителност 3 месеца, като през този период участниците в програмата ще могат да придобият нови технически умения и да достигнат до ниво Junior за съответната технология. Всеки стажант работи със свой индивидуален ментор, който подпомага процеса, но в същото време стажантската програма е свързана и с доста автономност и възможност за усвояване на знания и умения в реална работна среда при географски разпределени екипи.

    Още при започването на стажа кандидатите подписват трудов договор според българското законодателство и получават както заплата, така и всички допълнителни придобивки, които се предоставят на служителите на DataArt. Заетостта е на пълен работен ден, като присъствието в офиса е желателно, тъй като това би допринесло за по-ефективното протичане на стажа. 

    Всеки месец стажантът получава атестация и обратна връзка, а в края на стажа предстои финална оценка, на базата на която компанията взима решение дали участникът в стажантската програма се е справил и дали може да продължи развитието си в компанията.

    „Целта на стажантската ни програма е наистина да обучим начинаещите специалисти и да им дадем реални знания и умения, а не просто такива на хартия. Имаме голямо желание участниците в програмата да останат за постоянно на работа в DataArt и да продължат да се развиват при нас. Въпреки усложнената ситуация на пазара на труда в ИТ сектора в момента, ние вярваме, че инвестицията в човешкия капитал е ключова и всички усилия в тази посока си заслужават”, споделя Елисавета Павлова, HR мениджър в българския офис на DataArt.

    Повече информация относно отворените стажантски позиции на DataArt за  България може да бъде намерена на сайта на компанията https://www.dataart.team/bg/vacancies.

     

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg  

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години