петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2723 прочитания

  McDonald's спира антибиотиците в пилетата

  До 2 години всички ресторанти в САЩ ще предлагат пилешко месо без антибиотици, използвани при хората
  05 март 2015, 09:20 a+ a- a

  Най-голямата верига за бързо хранене в света McDonald's съобщи, че ще прекрати употребата на пилешко месо от пилета, инжектирани с антибиотици, важни за хуманната медицина, предаде BBC. Засега мярката ще важи само в САЩ.

  В рамките на две години 14-те хиляди ресторанта на веригата вече няма да сервират пилешко месо, което съдържа антибиотици. Става дума за този вид лекарства, които са свързани с лечението на хора.

  В много птицеферми на пилетата се дават антибиотици, за да растат по-бързо. Предозирането в птиците обаче, може да доведе до резистентност към същите антибиотици у хората. Това от своя страна затруднява лечението на някои заболявания.

  В момента McDonald's се бори да спечели отново своите клиенти, тъй като продажбите отбелязват системен спад, коментира BBC.

  От Wall Street Journal пък отбелязват, че този ход на веригата може да предизвика верижна реакция в хранителната индустрия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 9 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 14 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 15 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 16 часа