сряда, 19 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  29351 прочитания

  Световният ден на думата „Благодаря“ е

  Колко често казвате „Благодаря“?
  11 януари 2019, 09:55 a+ a- a

  Днес, 11 януари, отбелязваме Световния ден на думата „Благодаря“ (International Thank Day). Празникът е предложен през 1994 от Ейдриън Сиукс Купърсмитл.  

  На този ден отдаваме почит на силата на благодарността в живота си. Проучванията показват, че редовната употреба на думата „Благодаря“ в ежедневието има положителен ефект върху нашето здраве, емоционално състояние, взаимоотношения и ни помага да се справим със стреса.

  „Бог ви е дал дара на 86 400 секунди днес. Използвахте ли една от тях, за да кажете „благодаря“? - Уилям Уорд

  „Дори ако единствената молитва, която сте изричали през живота си, е „Благодаря“, това е достатъчно.“ - Майстер Екхарт

  „Когато започнете да се радвате на своите моменти, изпитвайки благодарност за красотата на живота и природа около себе си, ви ще се заредите с огромна енергия. Можете да използвате тази енергия, за да създавате и постигате мечтите си“ - Майкъл Телъпари

  Благодарихте ли на някого днес? Колко често казвате „Благодаря“? 

  Всеки ден е безценен подарък. Единственият, който имаме сега и единственият адекватен отговор на него е благодарността. Ако се научим да благодарим все едно е първият или последният ден в живота ни, ще прекараме този ден наистина добре.

  Във видеото по-долу режисьорът Луи Шварцберг ни напомня колко важно е да благодарим.

  Мислите си, че днес е просто един ден от живота ви? Всеки ден е безценен подарък. Единственият, който имате сега и единственият адекватен отговор на него е благодарността. Ако се научите да благодарите все едно е първият или последният ден в живота ви, ще прекарате този ден наистина добре. 

  Отворете очите си, насладете се на цветовете около вас, погледнете небето - толкова рядко го правим и забелязваме колко е различно. Ние просто мислим за времето като добро или лошо, без да се замисляме за всичките му нюанси. Времето точно днес е уникално и може би никога няма да се повтори точно в този вид някога. Облаците никога няма да се подредят точно по този начин...

  Отворете си очите и погледнете света. Погледнете лицата на хората. Всяко от тях крие уникална човешка история, която вие никога няма да проумеете напълно. Не само тяхната история, но и на техните предци. 

  Отворете сърцето си за невероятните дарове, които ни дава цивилизацията. Електричеството, топлата и студената вода, питейната вода. Благодарете за нещата, които имате в живота си. И тогава ще имате имате наистина добър ден...

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  Volkswagen разработва собствена операционна система
  Vw.os ще замени софтуер, който компанията лицензира от 200 доставчика
  преди 53 минути
  Facebook представи криптовалутата Libra
  Тя ще влезе в обръщение през 2020
  преди 16 часа
  Херо Мустафа е новият посланик на САЩ у нас
  Тя ще замени Ерик Рубин, чийто мандат изтича
  преди 17 часа
  Брекзит: Трябва ли Великобритания да заплати 39 млрд. евро на ЕС
  Кандидатите за премиер повдигнаха въпроса пред Консервативната партия