петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1786 прочитания

  Зукърбърг проявява интерес към криптовалутите

  Изпълнителният директор на Facebook обмисля как те да намерят приложение в социалната мрежа
  08 януари 2018, 13:05 a+ a- a

  Главният изпълнителен директор и съосновател на Facebook Марк Зукърбърг разкри, че един аспект от тазгодишните му лични предизвикателства е да изучи криптовалутите и да обмисли как те могат да бъдат използвани във Facebook.

  Зукърбърг публикува съобщение в социалната си мрежа, в което разкри целите си за 2018. Една от основните задачи в списъка му е да поправи проблемите във Facebook, които породиха много притеснения и спорове през 2017.

  „Няма да предотвратим всички грешки или злонамерени методи за използване на социалната мрежа, но в момента правим много пропуски, налагайки правилата си. Ако успеем през тази година, в края на 2018 ще сме на много по-добра траектория“, пише Зукърбърг.

  В публикацията си изпълнителният директор намекна, че желае да проучи криптирането и криптовалутите. Според него и двете технологии са довели до децентрализацията на властта, което според Зукърбърг е позитивен фактор.

  „В днешно време гражданите са изгубили вяра в предизборните обещания. С възхода на големите технологични компании и използването на технологиите от правителства за следене на гражданите, много хора смятат, че това централизира властта, вместо да я децентрализира. Има тенденции, които противоречат на това. Криптирането и криптовалутите отнемат властта от централизираните системи и я полагат отново в ръцете на хората. Това прави обществото трудно за манипулиране. Заинтересуван съм да разгледам проблема по-задълбочено и да изуча негативните аспекти на тези технологии и как най-добре да ги използвам в услугите ни“, допълва още съоснователят на Facebook.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Ocado Technology отвори нов софтуерен център в София
  Плановете са да се утрои екипът от софтуерни специалисти
  преди 5 часа
  130 млн. евро. са немските инвестиции у нас за първото полугодие
  Германската икономика създава повече от 50 000 работни места в България
  преди 5 часа
  Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай
  Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език
  преди 7 часа
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията