петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  14726 прочитания

  ЕС раздава 15 хил. билети за опознаване на Европа през лятото

  Кандидатите трябва да бъдат на възраст 18 години на 1 юли 2018, да са граждани на ЕС и да са готови да пътуват през това лято.
  11 юни 2018, 15:47 a+ a- a

  Считано от утре до 26 юни младите хора в ЕС могат да кандидатстват за билет, който им дава възможност да открият Европа в периода от юли 2018 до края на октомври 2018. DiscoverEU ще им даде възможност да разберат по-добре многообразието на Европа, да се радват на културното богатство, да намерят нови приятели и да добият представа за своята европейска идентичност.

  По тази нова инициатива на ЕС младите хора ще могат да пътуват поотделно или в група от максимум пет души. Като общо правило те ще пътуват с влак. За да може обаче да се гарантира широк достъп из целия континент, участниците може в специални случаи да използват алтернативни видове транспорт, като например автобуси, фериботи, или по изключение самолети. Това ще гарантира, че младите хора, които живеят в отдалечени райони или острови на ЕС, също ще имат възможност да участват. Тъй като 2018 е Европейската година на културното наследство, пътуващите ще имат възможност да участват в множеството прояви, организирани в цяла Европа.

  Как се кандидатства
  Кандидатите ще трябва да предоставят своите лични данни, както и информация за планираното пътуване. Те ще трябва също да попълнят викторина от 5 въпроса, свързана с Европейската година на културното наследство 2018, с инициативите на ЕС, насочени към младите хора, и с предстоящите избори за Европейски парламент. Накрая, те ще трябва да отговорят на допълнителен въпрос относно това колко млади хора според тях ще кандидатстват за тази инициатива. Отговорите ще дадат възможност на Европейската комисия да направи подбор на кандидатите. След като това бъде направено, участниците трябва да започнат да пътуват между 9 юли и 30 септември 2018. Те могат да пътуват до 30 дни и да посетят до 4 чуждестранни дестинации. Вижте повече тук:

  С бюджет от 12 милиона евро през 2018 се очаква чрез DiscoverEU поне 20 000 млади хора да могат да пътуват из Европа през тази година. На всяка държава — членка на ЕС, бяха разпределени определен брой билети за пътуване, въз основа на дела от населението на страната в сравнение с общото население на Европейския съюз. Първият кръг от процеса на кандидатстване, който започва утре, ще даде възможност на поне 15 000 получатели да открият красотите на Европа. Втори кръг на кандидатстване с поне 5 000 билета ще се проведе през есента на 2018.

  Европейската комисия възнамерява да разработи инициативата и поради това тя е включена в нейното предложение за следващата програма „Еразъм“. Ако Европейският парламент и Съветът се съгласят с предложението, още 1,5 милиона 18-годишни младежи се очаква да могат да пътуват между 2021 и 2027, подпомогнати с бюджет от 700 милиона евро.

  Инициативата е насочена към младите хора, навършващи 18 годишна възраст, тъй като това представлява важна стъпка към зряла възраст. Европейската комисия би искала да чуе мнението на младите пътешественици и ще ги насърчава да споделят своя опит и приключения. Ето защо, след като бъдат избрани, участниците ще бъдат част от общността DiscoverEU и стават посланици на инициативата. Те ще бъдат приканени да разкажат за преживяванията си, например чрез инструменти на социалните медии като Instagram, Facebook и Twitter или чрез презентация в своето училище или местна общност.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК
  преди 18 часа
  Парламентът одобри тримата нови министри
  Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетва
  преди 19 часа
  Garitage Park привлече още 7 компании като наематели
  Комплексът е разположен на площ от 167 000 кв. м.
  преди 20 часа
  Швейцарската LEM се разширява и открива нови работни места в София
  Компанията отбелязва пет години присъствие на пазара у нас