петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  653 прочитания

  Virgin Galactic ще извършва космически полети от Италия

  Първият туристически космически полет може да стане от европейска почва
  11 юли 2018, 11:31 a+ a- a

  Американската Virgin Galactic съобщи, че ще си партнира с две космически компании, за да извършва космически полети от Италия. Договорката с най-голямата италианска частна космическа компания SITAEL и частично държавната ALTEC, съпритежавана от Италианската космическа агенция и Thales Alenia Space, отне близо две години.

  Планът предвижда полагането на космическа система за изстрелването на апаратите на Virgin Galactic на бъдещия терминал Grottaglie Spaceport. Той ще може да бъде изпозлван за пътнически полети, както и за мисии на Италианската космическа агенция.

  „Партньорството може да позволи на Virgin Galactic да изстреля първия космически турист от италианска почва, и най-вече от европейска територия“, сподели основателят на Virgin Group сър Ричард Брансън.

  Virgin Galactic тества апаратите си SpaceShipTwo и VSS Unity, които ще могат да бъдат използвани многократно и да излитат хоризонтално. WhiteKnightTwo ще отвежда VSS Unity до достатъчно голяма височина и ще се разкача. В този момент VSS Unity ще задейства двигателите си и ще се изстрелва в орбитата. След няколко минути в безтегловност, апаратът ще поема по курс обратно към Земята.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 5 часа
  преди 5 часа
  преди 23 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК