петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  425 прочитания

  Audi и Huawei ще работят заедно по технологии за свързаност за автомобили

  Споразумението е една от стъпките за по-усилено партньорство между Китай и Германия
  11 юли 2018, 15:48 a+ a- a

  След като съобщи, че ще предложи автомобили с Android и ще работи с Nvidia по изкуствен интелект за автомобили, Audi подписа споразумение с още един партньор – Huawei. Китайската компания е третият по големина производител на смартфони и технологии за комуникация след Apple и Samsung. С помощта на Huawei Audi ще разработи интелигентни технологии за автомобили, включително за автономни системи и свързани услуги, използвайки новия стандарт LTE-V за автомобили.

  Двете компании не споделят какви инвестиции са предвидили във връзка със съвместната работа, но уточниха, че споразумението е само една от стъпките за по-усилено партньорство между Китай и Германия.

  „Навилизаме в нова ера на интелигентни превозни средства, които ще дадат живот на нови технологични взаимодействия между информационни и комуникационни технологии, както и автомобилната индустрия“, коментира Вени Шон – президент на отдела за LTE в Huawei.

  През 2017 Audi бе една от първите компании извън Китай, която тества LTE-V в автомобилите си. Те се свързват с мрежата, използвайки стандартни LTE мрежи, но са оптимизирани за подвижни обекти.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 6 часа
  преди 6 часа
  преди 24 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК