петък, 16 ноември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1040 прочитания

  Какво ще се промени в Англия след Брекзит?

  Правителството на страната изготви нов доклад за бизнеса и населението
  14 септември 2018, 09:15 a+ a- a

  Великобритания публикува втори доклад със съвети за бизнеса и обществото с цел да ги подготви за възможно напускане на Европейския съюз без сделка, докладва Ройтерс.

  Новото проучване се фокусира върху няколко основни проблема:

  Шофиране
  Шофьорските книжки на британци вече няма да са валидни в ЕС. За да шофират на Континента, водачите на моторни превозни средства ще трябва да се сдобият с международна шофьорска книжка, подобно на изискванията в други страни извън ЕС. Въпреки това европейските шофьорски книжки ще останат валидни на Острова.

  Роуминг
  Британците може да се наложи да заплащат за роуминг в ЕС, тъй като разпоредбите на Съюза за ограничаване на таксите вече няма да са валидни. Правителството на Великобритания планира да наложи горна граница от 45 паунда на месечна фактура, за да облекчи населението и да предотврати натрупването на големи сметки.

  Паспорти
  От края на 2019 ще започне издаването на новите сини британски паспорти. За да пътуват зад граница, британските граждани ще трябва да имат паспорт, издаден поне през последните десет години, който е валиден поне шест месеца преди започване на пътуването им.

  Космически изследвания
  Британското правителство няма да продължи участието си в разработката на европейската сателитна навигационна програма „Галилей“.

  Ирландската граница
  Ирландските граждани ще могат да продължат да идват във Великобритания без граничен и визов контрол. Те ще могат да работят и да се заселват в страната без ограничения. На границите между Северна Ирландия и Ирландия няма да се правят проверки и няма да има гранични пунктове.

  Лични данни
  Британските фирми ще трябва да предприемат мерки за отговарянето на европейските правила за защита на личните данни, ако искат да търгуват в Съюза. Освен това свободното прехвърляне на информация между Острова и ЕС може да налага специални мерки за сигурност, подобно на прехвърлянето на данни в страни, с които ЕС няма сключени договори за защита на личните данни.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Над 28 милиона касови бележки са регистрирани в Лотарията на НАП
  Остават 20 дни до тегленето на голямата награда от 50 000 лева
  преди 4 часа
  преди 4 часа
  Как технологиите промениха аутсорсинга и какво означава това за специалистите в сектора?
  Вижте какви са наблюденията на технологичната компания „Тек Експъртс“
  преди 6 часа